Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș, după ce USR l-a propus premier: Mingea este la președinte
WhatsApp
De acum înainte mingea este în terenul președintelui Klaus Iohannis, spune Dacian Cioloș, după ce USR l-a propus pentru funcția de premier: „Ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios”. 

„România are nevoie de guvernare. (...) USR are o propunere atât de program, de măsuri imediate, dar avem și o propunere de premier, în persoana președintelui USR. I-am spus că aceată propunere este una foarte serioasă și că suntem gata să ne asumăm acest rol. (...) Domnul președinte ne-a spus că nu a primit nicio altă propunere, că pare că partidele fug e această responsabilitate. Ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. De acum înainte mingea este în terenul domnului președinte. Decizia este la dânsul”, spune Dacian Cioloș.

El relatează că Iohannis le-a spus că este „surprins neplăcut” că nu au existat consultări între partide.

Cioloș afimă că, în prezent, coaliția este încă în vigoare, petru că nu a fost denunțată de niciunul dintre cei trei parteneri.

„Dacă președintele va face această propunere și va lua în considerare propunerea noastră, de mâine vom avea discuții cu partenerii de coaliție. Dar noi am avut intenția asta (de a discuta cu liderii PNL și UDMR - n.r.) și până acum. Eu am dat un semnal președintelui PNL pentru a avea o discuție. Probabil că PNL nu a fost pregătit pentru o discuție”, adaugă Dacian Cioloș.

De asemenea, el spune că președintele Iohannis nu a reluat criticile la adresa USR în timpul consultărilor și nu le-a spus că nu-și dorește ca USR să mai fie la guvernare.

„A avut în introducere o mențiune, dar nu a stat prea mult pe acest subiect. I-am explicat că nu am putut să funcționăm cu decizii în cadrul coaliției”, conchide liderul USR.

Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru anticipate

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că România nu va depăși criza fără o majoritate în Parlament. „Tot ce nu va putea face Guvernul, va face Parlamentul. Va lucra 24 de ore din 24”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a spus că i-a transmis, luni, președintelui Klaus Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar.

„România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni.

Ciolacu a mai spus că i-a dat asigurări președintelui Klaus Iohannis că tot ce nu va putea face Guvernul interimar se va rezolva în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel