Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș cere comisie parlamentară de anchetă pentru 10 August, după clasarea definitivă a dosarului
WhatsApp
Dacian Cioloş solicită înființarea unei comisie parlamentare de anchetă în cazul 10 August, după ce Justiţia a decis clasarea definitivă a dosarului penal.

„Decizia de a nu redeschide Dosarul „10 august“ nu este finalitatea pe care o așteptam nici eu și nici cetățenii acestei țări care au fost în Piața Victoriei, au avut de suferit și știu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo.

Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiției, chiar dacă uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală față de aflarea adevărului. Cetățenii trebuie să știe cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească.

Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităților de decizie politică ce au determinat comportamentul forțelor de ordine. Eu unul vreau să știu ce s-a întâmplat pe 10 august și cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilitățile penale“, a scris Dacian Cioloș, liderul USR-PLUS pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Tribunalul București a respins, astăzi, cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă, astfel că șefii Jandarmeriei care au coordonat intervențiile din Piața Victoriei sunt exonerați de răspundere penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel