Cutremurul de magnitudine 4,3 , conform estimărilor INGV (Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie), a avut loc la ora 6,14 în largul coastei Siciliei la o adâncime de aproximativ 6 kilometri.
Epicentrul a fost localizat în apropierea localității Cefalù, în provincia Palermo. Cutremurul a fost suficient de intens pentru a fi resimțit de populația din apropierea epicentrului.
Și în Palermo, mulți au fost treziți de tremurul cutremurului. „Până acum nu am primit nici o cerere de intervenție pentru daune umane sau naturale”, a declarat purtătorul de cuvânt de la centrul operațional al pompierilor din Palermo.
Acest cutremur major a fost precedat luni de alte două cutremure cu magnitudinea 2,2 și respectiv 2,7, care au avut loc la orele 18,58 și 19,14 în aceeași zonă ca epicentrul cutremurului de marți dimineață, care a fost apoi urmat câteva minute mai târziu de alte trei de magnitudine cuprinsă între 1,5 și 2,2.
Nicio legătură cu Grecia
"Acest cutremur nu are nicio legătură cu seismele înregistrate pe insulele grecești", a spus Alessandro Amato de la Ingv.
"Se întâmplă foarte des să existe cutremure în diferite zone ale Mediteranei în același timp. Există cutremure mai mult sau mai puțin puternice practic în fiecare zi, acest lucru nu este o noutate. Cutremurele din întinderea din fața orașului Palermo sunt mai rare, dar șocul nu a fost foarte puternic. Au existat precedente mai intense în acea zonă, cum ar fi secvența seismică din 2002 cu magnitudinea 5,9," a mai spus acesta.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News