Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur puternic în Italia. A fost resimțit de populație
WhatsApp
Un cutremur de suprafață, de magitudine peste 4 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață în Italia. 

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade a avut loc astăzi, la ora 6.52  în Giuliana, în provincia Palermo. Potrivit datelor centrului de seismologie italian, epicentrul cutremurului ar fi fost la patru kilometri adâncime, la aproximativ un kilometru est de orașul Giuliana, care se află la 80 de kilometri de capitala Siciliei.

Cutremurul a fost resimțit și în cele mai apropiate orașe: Chiusa Sclafani, Bisacquino, Contessa Entellina, Campofiorito, Corleone și Burgio. Deocamdată nu au fost semnalate pagube, după cum a confirmat primarul din Giuliana, Francesco Scarpinato: „Nu există pagube și nici oameni răniți, cel puțin deocamdată și monitorizăm evenimentele în derulare cu Protecția Civilă”.

Cu puțin timp înainte, un alt cutremur, cu magnitudinea 3,2, fusese înregistrat în strâmtoarea Sicilia, în largul coastei Pantelleria, la o adâncime de 38 km. De asemenea, în acest caz, nu a avut loc nici o rănire sau pierdere materială. Ieri după-amiază în Sicilia a avut loc de asemenea un alt cutremur, chiar înainte de ora 18.00 - la 13 km de Avola, 14 km de Siracuza și 20 de Noto. Seismul, de magnitudinea 2, s-a produs la o adâncime de 21 km.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel