Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cuptorul miroase urât și este murdar? Încearcă aceste 3 produse naturale, super eficiente
WhatsApp
Cuptorul este unul dintre cele mai delicate și complicate aparate electrocasnice de curățat. Mai mult, este un adevărat recipient pentru mirosuri  neplăcute.  
Cuptorul miroase urât și este murdar. Încearcă aceste 3 produse naturale, super eficiente. Sursa foto: freepik.com

Menținerea casei ordonate și mereu curată nu este doar o chestiune de estetică. Curățenia regulată nu lăsa murdăria să se acumuleze și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a avea grijă de sănătatea ta și de a trăi într-un mediu sănătos.

Dar problema este că unele zone sunt foarte greu de curățat. Una dintre acestea este interiorul cuptorului. Dar dacă cuptorul miroase urât poți apela la niște produse complet naturale și ieftine. Află cum le poți folosi corect.

Jaluzelele sunt pline de praf? Curăță-le rapid și ușor, cu produsele din cămară

Bunicile noastre ne-au învățat că nu trebuie să aruncăm niciodată nimic în bucătărie. Un exemplu sunt cojile de banană pe care le putem folosi ca îngrășământ natural sau pentru a curăța multe obiecte din acasă.

Cojile de mere sunt o capcană excelentă pentru mirosuri. Pentru a elimina mirosurile urâte din cuptor, pune pe o tavă de copt coaja unui măr și o felie de lămâie. Tava se dă în cuptor, pentru 10 minute, la 180 de grade. După acest timp, așteaptă o oră să se răcească cuptorul. Când vei deschide cuptorul, bucătăria va fi umplută cu un miros minunat, iar mirosul urât va dispărea.

Dacă îți place să prepari dulciuri, cu siguranță ai acasă esență de vanilie. Ei bine, te va surprinde să știi că și extractul de vanilie este extraordinar pentru a scăpa de mirosul din cuptor.

Cum să ai un duș strălucitor mereu și fără calcar depus. Trucul unei gospodine de succes

Pune pe o cârpă curată câteva picături de extract și șterge pereții cuptorului. Este ușor și rapid.

Dacă, în schimb, ai mai mult timp, poți dizolva o linguriță de esență de vanilie într-o tavă cu apă și pune-o în cuptor pentru 60 de minute la 180 de grade.

Cuptorul miroase urât? Încearcă trucul cu pâine 

Puțini sunt conștienți de asta, dar pâinea veche și pesmetul sunt ajutoare de neprețuit pentru curățenia casei. Pesmetul este de fapt unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru îndepărtarea micilor pete de pe pereți. Și este eficient și împotriva mirosurilor neplăcute din cuptor.

Amestecă sare și oțet și pune mătura câteva minute acolo. Un truc pentru care îți vei mulțumi

Încinge cuptorul pentru un sfert de oră la 180 de grade. Oprește-l și pune un vas cu o felie de pâine înmuiată în oțet de mere cât timp cuptorul este încă fierbinte. Lasă să acționeze 10-12 ore și, apoi, deschide ușa cuptorului. Nici măcar mirosurile de carne și pește nu vor rezista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel