Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum se albește o toaletă îngălbenită? Acest truc îndepărtează depunerile de calcar și parfumează baia
WhatsApp
Curățarea casei necesită efort, iar gospodinele știu bine asta. În casă sunt unele zone în care murdăria depusă este dificil de îndepărtat și curățat.
Cum se albește o toaletă îngălbenită. Acest truc îndepărtează depunerile de calcar și parfumează baia. Sursa foto: freepik.com

Este o adevărată plăcere să ai baia mereu curată și parfumată, dar, uneori, acest lucru pare greu de realizat. Vorbim despre zona casei în care se formează cele mai multe depuneri de calcar, care sunt greu de eliminat. În plus, persistă și mirosurile neplăcute.

Cum să albești o toaletă îngălbenită? Iată un remediu eficient. Potrivit experților, în toaletă  trăiesc peste un milion de bacterii. O adevărată provocare pentru cei implicați în curățenie. De aceea este important să păstrezi toaleta curată și igienizată. Pe piață există produse care sunt, cu siguranță eficiente, dar care conțin multe substanțe chimice.

Toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat, dacă știi acest truc. Află ce trebuie să faci

De aceea le poți înlocui cu soluții naturale, care sunt sigure. Când se formează pete galbene pe pereții vasului de toaletă, o simplă curățare nu este suficientă.

Acele pete urâte nu dispar cu o simplă acțiune mecanică, dar au nevoie de produse de detartrare. De fapt, petele galbene sunt depozite de calcar care se îngălbenesc în timp.

Pentru a albi vasul de toaletă vei folosi produse naturale precum carbonatul sau acidul citric, care nu pun în pericol sănătatea.

Carbonatul de sodiu este un agent de albire natural ușor accesibil. Se găsește în supermarketuri sau în magazinele online. Nu poluează mediul înconjurător și poate fi folosit împreună cu alte produse naturale.

Cum să scoți apa dură din paharele de sticlă. Un truc de excepție

Îl vei folosi pentru a pregăti tablete de detartrare, amestecându-l cu acid citric, un compus acid care se găsește în citrice, în special în lămâi. Este un excelent detartrant care dizolvă chiar și cele mai dificile incrustații.

Într-un bol amestecă 100 de grame de carbonat de sodiu cu 120 de grame de acid citric. Adaugă 50 de grame de amidon de cartofi și 20 de picături de ulei esențial de lavandă sau parfumul preferat.

Amestecă bine toate ingredientele și adaugă puțină apă pentru a obține un amestec fin și moale. Acum ai nevoie de niște forme de plastic ca cele în care faci cuburile de gheață.

Elimină o pată de ulei de pe haine, în 10 minute, fără spălare. Cei mai eficient truc

Transferă compusul în aceste forme, exercitând o ușoară presiune și așteaptă să se usuce. Tabletele detartrante și parfumate pot fi păstrate într-un borcan de plastic.

Pune o tabletă în vasul de toaletă și lasă-o să acționeze cel puțin o oră. Apoi pur și simplu freacă cu o perie pereții vasului de toaletă pentru a îndepărta petele galbene și depunerile de calcar.

Dacă petele sunt încăpățânate, operațiunea se poate repeta câteva zile consecutive. La final, vasul de toaletă va fi strălucitor. În plus, în baie va fi un parfum proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel