Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să faci sos teriyaki de la zero. Cel mai gustos sos pentru pui
WhatsApp
Acest sos teriyaki ușor are un gust fantastic. Utilizați acest sos pentru a marina carnea, ca sos pentru cartofii prăjiți sau glazură pentru pui, somon sau creveți. 
Cum să faci sos teriyaki de la zero. Cel mai gustos sos pentru pui / Foto: Captură video youtube

Iată rețeta originală de sos teriyaki de casă, inspirată de cei mai vestiți bucătari. A face propriul sos teriyaki este ușor și va avea un gust mult mai bun decât orice puteți găsi la magazin. Acest sos este atât de bun; veți dori un lot întreg în frigider în orice moment.

 

Cum să faci cel mai bun sos teriyaki de casă

Cu DOAR 5 ingrediente, acest sos teriyaki este ușor de făcut și are un gust incredibil. Il poti folosi ca marinada, sos prajit sau glazura pentru carne si fructe de mare. Gândiți-vă la pui teriyaki, somon și creveți!

Sosul se pastreaza saptamani la frigider! Faceți un lot astăzi și aveți la îndemână sos delicios teriyaki pentru cină în altă zi.

Îl poți îngheța! Congelați sosul în porții individuale sau cu carne pentru o masă ușoară pe drum.

Mai mult: Poți folosi acest sos ușor pentru a face puiul Teriyaki exact ca la restaurant. După marinare, pune la grătar până când puiul devine puțin lipicios, capătă o strălucire frumoasă și are un gust fantastic.

 

Cum să prepari sos teriyaki de la zero

Folosim sake pentru a face sos teriyaki (are un gust atât de bun). Dacă nu aveți sake, am oferit alternative în secțiunea de note de mai jos.

Această rețetă produce aproximativ 2 căni de sos, ceea ce este mult. Este un lucru bun, totuși. Se pastreaza saptamani la frigider! Dacă nu vrei să faci atât de mult, ține cont de asta. Pentru a face sosul, aveți nevoie de o parte de sos de soia: o parte de zahăr: 1/2 parte de sake: 1/4 parte de oțet

 

Sos teriyaki - Ingrediente

 

- 235 ml sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
- 200 grame zahăr granulat, vezi notele pentru scăderea zahărului
- 120 ml sake (vin de orez japonez), vezi notele pentru alternative
- 60 ml oțet de orez
- 1 lingură grămadă de ghimbir ras fin, vezi note

 

Sos teriyaki - Rețeta pas cu pas


Combinați ingredientele într-o cratiță la foc mediu și gătiți, amestecând, până când zahărul se dizolvă. Sau, pentru un sos gros și strălucitor, aduceți sosul teriyaki la fiert și gătiți încă 5 până la 10 minute. 

Păstrați sosul la frigider pentru câteva săptămâni. De asemenea, puteți îngheța sosul până la 3 luni. Dacă vi se pare vreodată prea gros, diluați cu o lingură sau ceva de apă.

Note

Pentru ghimbir, folosim o răzătoare Microplane, care ajută ghimbirul să se „topească” în sos. Puteți toca mărunt, dar veți rămâne cu bucăți de ghimbir în sos.

Înlocuitor pentru Sake: Ne place aroma delicată a sake-ului pentru sosul teriyaki, dar dacă nu îl găsiți, există câteva alternative. Mirin este o versiune mai dulce a sakeului. Puteți fie să-l schimbați și să lăsați cantitatea de zahăr așa cum este, fie să trageți puțin de cantitatea de zahăr pentru a se adapta la dulceața suplimentară (Încercați 3/4 de căni de zahăr în loc de 1 cană). Vermut uscat sau sherry uscat pot funcționa și ca înlocuitori.

 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel