Perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare, prăjitura mantovana este o prăjitură simplă și delicioasă, realizată cu câteva ingrediente simple, precum făină, zahăr, ouă, unt și coajă de lămâie.
Se caracterizează printr-un adaos crocant din nuci de pin și migdale și are o textură moale, care se topește în gură, datorită folositii untului.
Acest desert poate fi preparată și cu o zi înainte, deoarece cu cât trece mai mult timp, cu atât devine mai umedă și mai gustoasă.
- 150 g făină
- 170 g zahăr pudră
- 120 g unt topit
- gălbenuș 1 ou + 4 gălbenușuri de ou la temperatura camerei
- coaja rasă de la o lămâie
- 40 g de nuci de pin
- 40 g migdale (boabe)
- migdale mărunțite sau migdale întregi tocate
- zahăr pudră după gust
Se sparg ouăle într-un bol și se bat împreună cu zahărul cu ajutorul unui tel. Acest proces poate dura câteva minute, deoarece ouăle trebuie să fie ușoare și spumoase.
Se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se încorporează și făina cernută alternativ cu untul topit încălzit.
Amestecați toate ingredientele cu ajutorul unei spatule și amestecând de jos în sus.
Întindeți amestecul într-o formă de copt de 22 cm unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se nivelează aluatul și se decorează cu nuci de pin și migdale.
Coaceți torta mantovana la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
Scoateți-o din cuptor și, când se răcește, presărați-o cu zahăr pudră.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News