În mod tradițional, mousse-ul de ciocolată este făcut cu mai multe ingrediente, inclusiv ouă, zahăr sau smântână. Dar știați că puteți face un mousse de ciocolată delicios cu doar două ingrediente?
Iată cum!
- 200 grame de ciocolată neagră
- 240 ml de apă
Topește ciocolata
Puneți ciocolata într-un bol rezistent la căldură. Încălziți apa într-o cratiță până când începe să fiarbă, apoi turnați-o peste ciocolată. Lăsați-l pentru un minut, apoi amestecați până când ciocolata s-a topit complet și amestecul este neted.
Răcește amestecul
Puneți bolul cu amestecul de ciocolată într-un alt bol mai mare umplut cu gheață și apă rece. Acest lucru va ajuta la răcirea rapidă a amestecului de ciocolată.
Bate amestecul
Folosind un mixer electric, bateți amestecul de ciocolată timp de aproximativ 5 minute, sau până când începe să se îngroașe și să capete o consistență similară cu cea a mousse-ului.
Servește
Împărțiți mousse-ul de ciocolată în cupe sau boluri de desert și lăsați-l la frigider timp de cel puțin o oră înainte de a-l servi.
Și gata! Aveți un mousse de ciocolată delicios, făcut cu doar două ingrediente.
Este un desert simplu și elegant care este sigur să impresioneze oaspeții dvs.
Poftă bună!
---------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News