Rețeta de icre de brânză a fost publicată într-o Carte de bucate din anul 1987. Este un aperitiv ușor și gustos, care se face foarte rapid.
- 250 g brânză dulce de vacă
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce
- puțină sare
- un sfert de pahar ulei
Ouăle se fierb tare și se curăță de coajă. Un ou se taie în bucățele mici iar celălalt ou se păstrează pentru a le decora.
Ceapă se curăță și se toacă mărunt.
Brânză de vacă se amestecă împreună cu oul mărunțit, ceapa, boiaua de ardei și puțină sare și se freacă cu ulei, exact așa cum frecăm icrele.
După ce terminăm de frecat, se așază icrele într-un bol sau platou și se decorează cu oul fiert rămas și alte elemente ingrediente. De exemplu, putem decora cu ceapă verde, măsline, etc.
Sursa: Rețeteistorice
-----------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News