Confecționați dintr-un aluat dospit, cu gust neutru, fulgii de zăpadă sunt umpluți, cât sunt încă calzi, cu o cremă albă delicată din lapte și brânză ricotta, aromatizată cu vanilie și coajă de lămâie, iar apoi presărați cu mult zahăr pudră.
Perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare, aceste prăjituri moi sunt cu adevărat irezistibile.
Iată cum se prepară.
Pentru aluat ai nevoie de:
- 125 g făină
- 100 g făină manitoba (se poate folosi și normală, dacă nu aveți de unde lua)
- 40 g unt
- 40 g zahăr pudră
- 8 g drojdie de bere proaspătă
- 85 g lapte integral
- 40 g apă
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 linguriță de extract de vanilie
Pentru cremă ai nevoie de:
- 150 g ricotta din lapte de vacă
- 150 g cremă de smântână
- 25 g zahăr pudră
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 200 ml lapte integral
- 60 g zahăr
- 20 g amidon de porumb
- 1 linguriță de extract de vanilie
Pentru decor
- zahăr pudră, după gust
Începeți cu aluatul: punem făina, zahărul, drojdia sfărâmată și vanilia în bolul pentru mixer. Adăugați laptele și apa la temperatura camerei
Se frământă câteva minute și, când aluatul este neted și omogen, se adaugă untul moale, bucățică cu bucățică, în timp ce se continuă frământarea. Adăugați și sarea și frământați aluatul până când acesta devine ferm, neted și nu este lipicios.
Se lasă bila de aluat în bolul mixerului și se acoperă cu folie alimentară: se lasă să crească până la dublarea masei (aproximativ o oră și jumătate).
Când aluatul și-a dublat volumul, transferați-l pe suprafața de lucru și împărțiți pâinea în bucăți de aproximativ 30 g fiecare.
Lucrându-le cu mâinile, formați bile mici cu suprafața netedă și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, distanțându-le la câțiva centimetri una de alta, deoarece vor crește în volum.
Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să crească din nou până când își dublează volumul (aproximativ o oră).
Între timp, se prepară crema de ricotta.
Într-un bol mic, se amestecă ricotta cu zahărul pudră și coaja rasă de lămâie. Separat se bate frișca și apoi se încorporează ușor, amestecând de jos în sus. Se pune apoi la frigider.
Acum ocupați-vă de crema de lapte: turnați laptele într-o cratiță, adăugați vanilia și zahărul și topiți-le la foc mic timp de câteva minute. Se ia de pe foc, se adaugă amidonul de porumb și se pune din nou pe foc până se îngroașă.
Coaceți fulgii de zăpadă la 180° timp de aproximativ 10-12 minute. Scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească câteva minute.
Între timp, încorporați crema de ricotta în crema de lapte și transferați-o într-o pungă de pipeta cu duză netedă.
Umpleți brioșele făcând o mică gaură la bază și introducând duza pungii de patiserie.
Umpleți-le până când vedeți că iese puțină cremă.
Păstrați fulgii de zăpadă în frigider și pudrați-i cu zahăr pudră înainte de a-i servi.
Poftă bună!
------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News