Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să faci cea mai cremoasă plăcintă cu mere. Toate gospodinele trebuie să știe această rețetă
WhatsApp
Plăcinta cu mere este un desert iubit de toată lumea, indiferent de vârstă. Deși există zeci de versiuni ale acestei rețete, una mai bună decât cealaltă, toate gospodinele caută ca acest preparat să iasă cremos și gustos.
Cum să faci cea mai cremoasă plăcintă cu mere

Varianta de plăcinte cu mere pe care v-o propunem astăzi se face rapid, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Iese atât de moale și delicioasă încât se va termina de pe masă cât ai clipi.

Urmărește rețeta noastră pas cu pas și nu vei da greș.

Ingrediente

 

Pentru aluat ai nevoie de:

- 200 grame de faină,

- 3 ouă,

- 1 plic praf de copt,

- 120 de grame de zahăr,

- 200 ml lapte,

- 70 grame unt topit,

- 1 coajă de lămâie rasă,

Pentru cremă ai nevoie de:

- 3 linguri de amidon de porumb,

- 500 ml lapte,

- 1 linguriță esență de vanilie,

- 100 de grame de zahăr,

- 5 gălbenușuri de ou

Pentru umplutură îți trebuie:

- 3 mere

- zahăr.

Pentru decor:

zahăr pudră.

Mod de preparare

 

Pasul 1

Începem cu prepararea cremei. Punem laptele și esența de vanilie într-o cratiță. Încălzim timp de trei minute și lăsăm deoparte. Adăugăm gălbenușurile într-un bol și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm zahărul și amestecăm până obținem o compoziție fără cocoloașe.

Pasul 2

Încorporăm amidonul de porumb în cratița cu lapte cu vanilie și amestecăm bine. În acest moment, putem să punem laptele în bolul cu ouă și să mixăm până obținem o cremă fără cocoloașe. După ce este gata crema, curățăm și tăiem merele felii.  

Vezi și: Prăjitura cu marmeladă și nuci. Rețeta din 1974 cu gust de nostalgie pură

Pasul 3

Pasul 3 este cel în care preparăm aluatul. Spargem ouăle într-un bol cu ​​zahărul și amestecăm energic. Adăugăm coaja de lămâie rasă, laptele și untul topit. Încorporăm făina cernută și praful de copt și mixăm până obținem un aluat compact.

Pasul 4

Acum este momentul ca plăcinta noastră cu mere să ia formă.

Luăm o tavă de copt de 22 x 30 cm și o ungem cu puțin ulei. Turnăm aluatul, distribuim merele feliate și le stropim cu zahăr.

Următorul strat este crema.

Apoi punem un nou strat din felii de mere rămase și zahăr.

Pasul 5

Coacem plăcinta timp de 45 de minute la 180 de grade. La final, plăcinta se scoate din cuptor și, înainte de a o servi la masă, se presară cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel