Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum protejăm animalele de companie de caniculă
WhatsApp
Aproape tot globul se confruntă cu o vreme foarte caldă, în special țările din Europa unde sunt date mai multe alerte de căldură și sănătate. De aceea este important să ne gândim și la prietenii blănoși care suportă cu atât mai greu căldura și trebuie protejați.
 Cum să păstrăm animalele de companie răcoroase pe timp de caniculă / Foto: Unsplash

Este foarte important să rămânem la umbră, hidratați și în siguranță la soare, iar dacă noi simțim căldura, cu siguranță și animalele noastre de companie o simt.

Așadar, cum vă puteți împiedica câinele, pisica, iepurele sau porcușorul de Guineea să se încălzească prea tare?

Iată câteva sfaturi de top pentru a-i ajuta să învingă căldura pe timp de caniculă.

 

Ce este o alertă de căldură și sănătate?

 

O alertă de căldură și sănătate este un sistem de avertizare timpurie pentru perioadele de temperaturi ridicate care ar putea afecta sănătatea oamenilor. Acesta ajută Serviciul Național de Sănătate Publică și alte organizații să mențină oamenii în siguranță și să aibă grijă de cei care sunt cei mai expuși la risc în caz de caniculă - cum ar fi persoanele în vârstă.

Sfaturi de top de la organizațiile caritabile pentru protecția animalelor RSPCA și Blue Cross

 

1. Păstrarea animalelor de companie la răcoare

 

Nu le lăsați niciodată într-o mașină încinsă, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Temperaturile pot crește foarte repede înăuntru.

 

2. Încercați să țineți animalele de companie complet ferite de soare

 

Dacă trebuie să vă scoateți câinele afară pentru a face exerciții, ieșiți la începutul zilei înainte de a se încălzi sau lăsați-l cât mai târziu spre seară. Fiți atenți la cât de cald este trotuarul. Dacă este prea cald pentru mâna ta, atunci este prea cald și pentru lăbuțele lor.

 

3. Folosiți crema de plajă și pentru animale

 

Dacă trebuie să vă scoateți animalul de companie afară pentru o perioadă scurtă de timp, folosiți o loțiune sigură pentru animale de companie pe părțile expuse ale pielii animalului de companie, în special pe vârfurile urechilor și pe nas. 4. Păstrați animalele de companie la umbră ori de câte ori este posibil.

 

4. UMBRĂ

 

Asigurați-vă că animalul dvs. de companie are acces atât la umbră, cât și la apă potabilă proaspătă. Puneți cuburi de gheață în castronul lor de apă sau poate pregătiți niște bunătăți înghețate prietenoase cu animalele de companie. Umpleți-le apa la un robinet public atunci când ieșiți în oraș și luați cu dumneavoastră multă apă proaspătă.

 

5. Alege momentul potrivit pentru a scoate animalul afară

 

Atunci când este cald, ar putea fi necesar să restricționați numărul de activități pe care le fac sau momentul în care le fac. De exemplu, evitați să plimbați câinii în mijlocul zilei, când de obicei este cel mai cald.

 

6. Ferește animalele de locurile prea călduroase

 

Fiți atenți la locul unde se află animalele de companie, în special pisicile, pentru a nu ajunge să fie închise într-o seră sau un șopron fierbinte. De asemenea, asigurați-vă că știți unde se află sau puneți paravane dacă aveți ferestre sau uși de balcon deschise.

 

7. Schimbați-le des apa

 

În cazul peștilor, șopârlelor și păsărilor de companie, acvariile și cuștile trebuie ținute departe de lumina directă a soarelui și orice apă trebuie schimbată în mod regulat pentru a le împiedica supraîncălzirea, conform BBC.

 

8. Ajutați animalele străzii

 

Dacă nu aveți animale de companie, puteți totuși să aveți grijă de animale pe timp de caniculă. Puteți ajuta animalele sălbatice din grădina dvs. punând apă proaspătă și curată pentru a bea și în cazul în care vor să facă o baie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel