Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Cum acționează autoritățile locale pentru readucerea acasă a românilor din Diaspora? O dezbatere despre migrație, o problemă esențială a României
WhatsApp
DC Media Group găzduiește o dezbatere pe marginea unei probleme esențiale a României: migrația. Ce fac autoritățile locale pentru a-i aduce pe români acasă? Sunt ei dornici să se întoarcă? Au ce să muncească? Doar banii îi țin departe de țară? Vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări și multe altele, alături de invitații noștri, lideri politici locali și reprezentanți ai românilor din străinătate. Urmărește pe ȘtiriDiaspora, DCNews și DCNews TV o dezbatere esențială pentru România. 

În contextul în care, în ultimii 30 de ani, România s-a confruntat cu fenomenul accentuat al migrației românilor în străinătate, DC Media Group anunță organizarea unei dezbateri relevante și necesare despre modalitățile prin care țara noastră îi poate aduce înapoi acasă. Având în vedere importanța readucerii acasă a concetățenilor noștri, evenimentul are în vedere analiza eforturilor autorităților locale de a oferi stimulente și soluții pentru a atrage românii din Diaspora înapoi în țară. 

Dezbaterea "Cum acționează autoritățile locale pentru readucerea acasă a românilor din Diaspora" va avea loc vineri, 18 august, începând cu ora 16.00. Aceasta se va desfășura în sistem hibrid și va fi transmisă live pe platformele: ȘtiriDiaspora, DC News și DC News TV și pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale acestora.

Lideri locali și români din diaspora la aceeași masă

 

Această inițiativă adună laolaltă lideri locali, reprezentanți ai administrației publice și reprezentanți ai românilor din diaspora pentru a discuta și explora strategii eficiente pentru a aduce înapoi românii din străinătate. Participanții vor aborda subiecte precum facilitarea reintegrării, dezvoltarea mediului de afaceri local și crearea de condiții propice pentru revenirea în țară.

Dezbaterea se dorește a fi o platformă deschisă de dialog și schimb de idei între autoritățile locale și diaspora românească. Oportunitatea de a asculta direct de la cei implicați în procesele de decizie și implementare a măsurilor de atragere a românilor acasă este un pas semnificativ către găsirea soluțiilor adecvate.

Dezbaterea va fi moderată de Bogdan Bolojan, redactor-șef al site-ului ȘtiriDiaspora, cel mai important portal de știri pentru românii din diaspora.

Lista participanților:

- Dumitru Buzatu, Președintele Consiliului Județean Vaslui 

- Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași

- Radu Cosma, Director Direcția proiecte pentru diaspora și comunități istorice, Departamentul Românilor de Pretutindeni 

- Mădălina Niculescu, Coordonator Biroul Politici și Strategii pentru Diaspora, Primăria Municipiului București

- Cristian Laza, Primarul comunei Sânmartin din județul Bihor

- Ica Tomi, Preşedintele Asociaţiei Hispano-Română Salva - Spania

- Silvia Dumitrache, Preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce – Italia

- Cristian Stîncanu, directorul Organizației Non-Profit "My Romania Community"- Marea Britanie

- Gabriel Nuță-Stoica, jurnalist știridiaspora.ro

Românii din diaspora, o resursă inestimabilă a țării

 

Vă îndemnăm să urmăriți această dezbatere importantă, care pune față în față lideri politici locali și reprezentanți ai românilor din străinătate, pentru a înțelege mai bine modul în care autoritățile locale își propun să faciliteze reîntoarcerea celor plecați peste hotare.

Evenimentul va fi transmis în direct, vineri, 18 august, începând cu ora 16.00, pe canalele de YouTube ale site-urilor ȘtiriDiaspora și DCNews, pe paginile de Facebook ale acestora (ȘtiriDiaspora / DCNews), dar și pe site-ul DCNews TV

Pentru mai multe informații și actualizări cu privire la dezbatere, urmăriți paginile de social media ale ȘtiriDiaspora și DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Dezbateri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel