Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Culisele DEMITERII lui Kovesi. CTP: „De aia și-a dat DEMISIA!”
WhatsApp
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu vorbește într-un editorial despre culisele demiterii fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Voi relata cum s-a petrecut consfințirea destituirii lui Kovesi de către președintele Iohannis.

După decizia înmărmuritoare a CCR, Laura Kovesi a fost chemată la Cotroceni. Acolo, domnul președinte i-a comunicat că soluția cea mai bună pentru toată lumea, și în primul rând pentru domnia sa, este ca dânsa să-și dea demisia din funcție.

L.C. Kovesi a cerut un răgaz pentru a se gândi la solicitarea prezidențială. Concluzia la care a ajuns era cea corectă: demisionând, își nega munca de o viață în procuratură, dând ocazia gurnaliștilor să zbiere că se simte vinovată și remușcările o chinuiesc, de aia și-a dat demisia.

Pe cale de consecință, la următoarea întrevedere la Cotroceni, i-a spus domnului Iohannis că, oricât ar dori să nu-l pună într-o situație neplăcută (față de electoratul său – n.m.), nu poate să demisioneze.

În secunda următoare, dl președinte i-a întors la propriu spatele, încetând să-i mai ia în seamă existența. L.C. Kovesi a mai reușit să-l întrebe când va semna demiterea, ca să-și poată rezolva niște probleme administrative. Vi se va comunica, a fost răspunsul.

Și i s-a comunicat, vineri, telefonic, de către secretara președintelui, că luni. Iar luni a apărut la tv purtătoarea de pardesiu, ca să nu-l arunce pe capotă, a dlui președinte, care a rostit, cum poate vă mai amintiți, un scurt necrolog pentru Kovesi.

Atunci, președintele Iohannis a aprobat înlăturarea lui L.C. Kovesi din fruntea DNA România.

Acum, președintele Iohannis declară că a rezolvat numirea lui L.C. Kovesi în fruntea Parchetului European”, scrie Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel