Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cuba: exporturile de trabucuri au crescut cu 31%
WhatsApp

Cuba, recunoscută pentru producția și calitatea trabucurilor, a înregistrat o creștere a exporturilor acestora de 31% pentru anul 2023. Habanos S.A., care a pus pe seama creșterii globale a cererii pentru produse de lux saltul, a raportat și că a avut o cifră de afaceri de 721 milioane de dolari în 2023.

Anterior, în 2022, vânzările crescuseră cu doar 2%, după ce, în 2021, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de covid-19, creșterea fusese de 15%. Și toate acestea în contextul în care trabucurile nu se vând pe piața americană din cauza embargoului impus de SUA.

Compania Habanos, societate mixtă, în părți egale, între guvernul cubanez și Tabacalera S.L.U. care îți are sediul în Spania, și care deține drepturi exclusive de export de trabucuri, a menționat că a pus accent pe dezvoltarea de produse specializate și de produse speciale și exclusive au dus la creșteri spectaculoase. Tabacalera, fusese deținută anterior de grupul britanic Imperial Brands, iar din 2020 aparține unui consorțiu numit Allied Cigar Corporation, format din investitori asiatici, despre care oficial nu se știu nici numele și nici țările de origine ale acestora.

Prima piață de desfacere a trabucurilor cubaneze este cea din Europa, cu o pondere de 56%, urmată de Asia-Pacific cu 21% și Africa și Orientul Mijlociu cu 10%. Parte din continentul american are o piață de desfacere de doar 13%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel