Se poate renunța la ouă dintr-o varietate de motive - vegetarienii, persoanele care slăbesc și cele care țin post au acest obicei. Cu toate acestea, acum prețul ouălor a explodat, de parcă ar fi făcute de animale exotice. ȘtiriDiaspora a aflat secretul cu care bunicile noastre reușeau să economisească mulți bani, înlocuind ouăle la micul dejun, în aluaturi sau în umpluturi.
Ouăle din aluat sunt necesare pentru a ține toate celelalte ingrediente împreună. Alternativ, puteți folosi:
* 1 lingură de semințe de in măcinate + 3 linguri de apă, se amestecă, se lasă la frigider 15 minute pentru a se umfla;
* 1 lingură de făină de porumb + 2 linguri de apă, se amestecă până la omogenizare;
* 2 linguri de amidon de cartofi;
* 2 linguri de ovăz + 2 linguri de apă, se amestecă până la omogenizare.
De asemenea, puteți folosi doar 3 linguri de maioneză, dar rețineți că maionezele (toate, cu excepția celor de post) conțin ouă, așa că această opțiune va funcționa doar pentru cei care pur și simplu nu au ouă, nu pentru cei care nu le mănâncă din motive ideologice.
Încearcă și: Rețeta italienească de mămăligă. Câteva trucuri simple ca să obții cea mai delicioasă și cremoasă mămăligă
Următoarele rețete nu folosesc niciun produs de origine animală, dar sunt bune și dacă nu aveți ouă în frigider:
* 1 linguriță de bicarbonat de sodiu + 1 linguriță de oțet, se toarnă bicarbonatul de sodiu peste oțet, se adaugă rapid în aluat și se amestecă;
* 2 lingurițe de praf de copt + 2 lingurițe de apă + 1 lingură de ulei vegetal, se adaugă ingredientele uscate la ingredientele uscate ale aluatului, se adaugă ingredientele lichide la ingredientele lichide;
* 2 linguri de făină de soia sau de năut + 2 linguri de apă, se amestecă bine.
* O rețetă care nu conține ouă, dar are lapte: De exemplu, puteți amesteca 2 linguri de lapte + 0,5 linguri de bicarbonat de sodiu + 0,5 linguri de suc de lămâie. Se amestecă până se omogenizează și se adaugă la aluat.
Te-ar putea interesaa și: Nu este magie! Super trucuri cu cojile de ou care valorează aur. Dați o viață nouă acestor deșeuri. Aici sunt secretele!
Clătitele pot fi făcute și fără ouă, dacă știi ce produse sunt înlocuitori avantajoși pentru acestea. Acestea includ următoarele combinații:
* 2 linguri de fulgi de ovăz + 2 linguri de apă, fulgii trebuie înmuiați în apă și apoi adăugați în aluat;
* 1 lingură de bicarbonat de sodiu + 1 lingură de smântână sau chefir, se amestecă totul până se omogenizează și se adaugă la aluat;
* 1 lingură de amidon de cartofi + 1 lingură de smântână (ulei vegetal) + 1 lingură de apă, se amestecă bine, se adaugă la aluat.
De asemenea, puteți înlocui oul cu banane, dacă le aveți la îndemână. Este suficientă o jumătate de banană coaptă, se macină cu un blender sau cu o furculiță, se adaugă praful de copt (în vârful unui cuțit) și se adaugă amestecul la aluat.
Ouăle în carnea tocată sunt necesare pentru ca masa să nu se dezintegreze la prăjire, ci să-și păstreze bine forma. Alte produse pot ajuta, de asemenea, în această sarcină:
* făină de grâu;
* piure de cartofi;
* cartofi cruzi rași;
* pâine albă înmuiată în apă sau lapte;
* amidon de porumb sau de cartofi;
* făină de soia sau de năut;
* fulgi de ovăz;
* orez fiert (cu bob rotund).
Dacă vă întrebați, de asemenea, ce produs poate înlocui în principiu ouăle în dietă, este, bineînțeles, brânza tofu. Textura acestor brânzeturi este apropiată de cea a albușului de ou, așa că nu veți simți nicio diferență.
Pentru a face, de exemplu, o bezea, care necesită albușuri bătute, se fierbe năutul și se folosește acest lichid - are un gust și o aromă neutre și se bate la fel de bine ca și oul de găină cu care suntem obișnuiți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News