Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cu acest îngrășământ, plantele de interior vor înflori și vor avea un frunziș luxuriant. Ai nevoie de un produs din cămară
WhatsApp
Dacă vrei ca plantele de interior să aibă un frunziș luxuriant și să înflorească, nu uita să le hrănești.
Cu acest îngrășământ, plantele de interior vor înflori și vor avea un frunziș luxuriant. Ai nevoie de un produs din cămară. Sursa foto: freepik.com

Dacă nu primesc hrană, plantele de interior se pot îmbolnăvi și muri. Primul ajutor pentru astfel de plante poate fi un simplu îngrășământ pe care îl poți face ușor acasă.

Vorbim despre decoctul de ciuperci. După o astfel de hrană, plantele vor prinde viață și își vor îndrepta frunzele.

Ciupercile conțin multe substanțe utile: proteine, azot, iod, calciu și alte elemente atât de necesare plantelor. Pentru prepararea unui decoct pentru plante, poți folosi toate ciupercile comestibile.

Aceste plante te ajută să scapi de dependența de zahăr: folosește-le și bucură-te de rezultate

În primul rând, ciupercile se toacă și se pun în apă. A doua zo, scurge infuzia și umple din nou vasul cu ciuperci cu apă. A doua zi, decoctul de ciuperci pentru irigarea plantelor este gata.

Și apa în care au fiert ciupercile poate fi folosită ca îngrășământ. Dar ai  grijă să nu adaugi  sare în apă. Lichidul trebuie răcit și diluat cu apă curată în proporții egale. Produsul obținut se toană la rădăcina florilor. Dacă vei dilua decoctul cu apă într-un raport de 1:3, atunci lichidul este potrivit și pentru pulverizarea plantelor.

Nu mai arunca de acum cojile de portocale! Iată nouă trucuri pe care le poți folosi în viața de zi cu zi

Resturile de ciuperci pot fi îngropate în pământul din grădină. În acest fel, pământul va deveni moale și fertil.

Ciupercile uscate pot fi folosite pentru a înmuia semințele înainte de încolțire. Peste 15-20 grame de ciuperci uscate se toarnă apă caldă (200 ml) și se infuzează o zi.

Apoi strecoară ciupercile și pune semințele la înmuiat în această infuzie pentru 4 ore. După o astfel de procedură, germinația va fi mai bună.

Plante ofilite? Cum să le salvezi de la moarte în câțiva pași simpli

Decoctul de ciuperci este pe placul plantei Arborele banilor, care va crește activ și chiar va înflori. 

În general, plantele care sunt udate cu infuzie de ciuperci sunt mai sănătoase și mai strălucitoare decât cele care sunt udate cu apă plată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel