Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Criză în industria Horeca. Germania caută bucătari-şef din străinătate
WhatsApp
Pe fondul reducerii forţei de muncă din Germania, din cauza pandemiei de coronavirus, autorităţile şi firmele depun eforturi susţinute pentru a găsi lucrători cu care să umple golurile tot mai evidente. 

După penuria de lucrători din domeniul aeroportuar, Germania s-a orientat spre angajaţi din Turcia iar acum se îndreaptă tot spre această ţară pentru a găsi personal în sectorul gastronomiei şi hotelier.

La mare căutare sunt acum bucătari-şef din Turcia, care să gătească şi să supravegheze pregătirea meniurilor speciale în restaurante şi hoteluri din Germania.

Criză în industria Horeca. Germania caută bucătari-şef din străinătate

 

Ministrul de Interne, Nancy Faeser, a declarat că muncitorii care vor pune capăt haosului vor fi angajați pe bază de contract și li se va asigura cazare.

Întrucât pandemia a provocat o lipsă severă de forță de muncă în aeroporturile germane, în special în perioada de vară, pe care țara încearcă să o depășească prin angajarea de lucrători străini din Turcia, Germania a început acum să facă planuri pentru a găsi o soluție similară în sectoarele gastronomiei și ospitalității. Potrivit buletinului Der Spiegel, Ministerul de Interne și al Societății dorește să aducă muncitori străini care să lucreze în sectorul gastronomic și al ospitalității.

"Permitem companiilor să recruteze muncitori suplimentari din străinătate, în special din Turcia", a declarat ministrul de interne, Nancy Faeser.

Faeser a spus că lipsa angajaților s-a agravat mult din cauza pandemiei. Subliniind că există un deficit serios în sectorul gastronomiei și al ospitalității, Faeser a declarat: "Ministrul Muncii și Afacerilor Sociale, Hubertus Heil și cu mine știm că trebuie să facilităm recrutarea de lucrători străini în acest domeniu. Avem nevoie de o recunoaștere mai rapidă a calificărilor profesionale și de mai puțină birocrație". Faeser a reiterat că trebuie făcut ceva pentru a face Germania atractivă pentru personalul calificat. Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, a făcut declarații importante pe această temă.

Afirmând că Germania are o problemă similară pe aeroporturi, ministrul transporturilor, Volker Wissing, a subliniat că această problemă nu este doar în Germania. "Aceasta este o problemă pe care o avem în toată Europa. Suntem foarte preocupați de acest lucru, deoarece vedem frustrarea oamenilor. Acesta este motivul pentru care am decis să luăm inițiativa în cadrul guvernului federal", a spus el.

Faeser a adăugat că guvernul va accelera eliberarea permiselor de muncă și de ședere pentru câteva mii de lucrători străini de pe aeroporturi, care vor fi angajați temporar în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel