Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cresc salariile bugetarilor. Majorarea este de 10%. Se acordă 500 lei și pentru ochelari
WhatsApp
Cresc din nou salariile la stat. Mai multe categorii bugetare vor beneficia de majorări, dar vor primi și bani pentru achiziția de ochelari de vedere. 
Ministerele Muncii, Agriculturii, Economiei şi Finanţelor primesc cele mai mari sume la rectificare bugetară din luna noiembrie / Foto: Unsplash

Printre bugetarii care vor beneficia de majorări ale salariului se numără angajații agențiilor de protecția mediulului, ANOFM, ITM, Casa de Pensii sau muzeografii, dar și șefii de la Registrul Comerțului și alte instituții care s-ar autofinanța. 

Bineînțeles, toate măririle de salarii au loc în an electoral și vizează și categorii de bugetari care au protestat în ultima perioadă, ori au amenințat că vor demara astfel de proteste. România are însă o situație economică foarte dificilă: se estimează că România va ajunge la un deficit bugetar de 7% din PIB, în condițiile în care și PIB-ul crește semnificativ de la an la an. Cu toate acestea și cheltuielile cresc direct proporțional. În toate aceste condiții este anunțată și majorarea salarială. 

Iată un extras din proiectul care a fost lansat în transparență decizională: 

"Personalul cu funcţii de conducere şi de execuţie din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale, Anexa nr. VII - personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi din cele aflate sub controlul Parlamentului, Anexa VIII - Administraţie, inclusiv pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului din unităţile administrativ-teritoriale de până la 20.000 de locuitori, respectiv poziţiile 21-28 din lit. C ale anexei nr. IX". 

Cresc salariile bugetarilor. Marcel Ciolacu a anunțat că "atât permite bugetul"

 

"În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanţelor, Guvernul României atâta îşi permite. Ordonanța este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României - ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe - este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată.(...) Guvernul îşi permite 500 lei să fie decontaţi. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îţi iei ochelari", a spus Ciolacu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel