Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cozi kilometrice la intrare în Grecia. Românii au așteptat ore bune pentru a trece granița la Kulata - Promachonas 
WhatsApp
Cozi uriașe s-au format, sâmbătă, încă de dimineață, la intrarea în Grecia. Mai mulți români care au plecat în vacanță au așteptat câteva ore pentru a trece granița la Kulata- Promachonas.

"Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă de lipsă de respect pentru turiști", susțin oamenii pe rețelele de socializare. Dan Adrian Drăgan, reprezentantul Forum Grecia, a explicat la Digi24 că una dintre cauzele principale ale aglomerației este faptul că oamenii nu se informează înainte de a pleca la drum cu privire la formalitățile pe care trebuie să le urmeze pentru a trece frontiera. 

Încă de sâmbătă dimineața, zeci de mașini au așteptat la coadă ca să intre în Grecia. Oamenii merg spre destinații de vacanță și cozile de la graniță le-au dat planurile de concediu despre cap.  "Am ajuns în vamă la 8.00 și sunt sute de mașini în față. Nu se testează nimic în acest moment dar fiecare mașină petrece minute bune la ghișeu. Mai am de așteptat cel puțin 4 ore. Cred că pentru îmbunătățirea relațiilor turistice între Grecia și România mai este puțin mai mult de lucrat. Zic și eu. Acum îi înțeleg pe cei care aleg alte destinații. Din dragoste pentru Grecia nu cred că voi reveni curând dacă nu se schimbă modul de abordare al situației prezente. (...) Mai avem vreo 2 ore de stat. Asta înseamnă 1.2 km în 6 ore", scrie turista din România.

În Grecia se intră acum cu certificat de vaccinare, test negativ sau dovada că turiștii făcut boala, dar autoritățile elene solicită și completarea unui formular online. Motivul cozilor la intrare în Grecia, formularul online pe care românii nu știu că trebuie să-l completeze, transmite DIGI 24

Dan Adrian Drăgan, reprezentantul Forum Grecia, a explicat într-o intervenție la Digi24, că această problemă a aglomerației în punctele de frontieră spre Grecia s-ar putea rezolva dacă turiștii s-au documenta înainte de a porni la drum. Pandemia de Covid-19 impune completarea unor formulare online, așa numitele PLF (Passanger Locator Form), un document de călătorie care se completează online și pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor, pentru a avea o evidență a numărului de turiști, a precizat Drăgan. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel