Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Covid: Care sunt noile simptome? Varianta "BF7" se resimte ca o răceală cu tuse. Ce trebuie știut
WhatsApp
Care sunt noile simptome ale Covidului? Varianta "BF7" este în creștere puternică în Beijing și presupune răceli și tuse. Ce trebuie știut în acest moment
Covid: Care sunt noile simptome? Varianta "BF7" se resimte ca o răceală cu tuse. Ce trebuie știut / Foto: Unsplash

Poate că "am Covid ", poate că este "o răceală" sau poate că ar putea fi o "febră clasică de iarnă" în ajunul sărbătorilor. Tema este întotdeauna aceeași. Teama de a se îmbolnăvi, dar mai ales care sunt simptomele? Cum înțelegeți ce se întâmplă? Cu știrile venite din China și noile variante, iată care este scenariul.

 

Cum se manifestă ultima variantă identificată, BF.7

 

Ultima variantă identificată în rândul experților este BF.7 sau BA.5.2.2.1.7, o subvariantă a BA.5, la rândul ei fiică a lui Omicron, ultima "variantă îngrijorătoare" clasificată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS ).

Descoperit la sfârșitul anului 2021 în Africa de Sud, Omicron a evoluat în mai multe subvariante deosebit de mutate și evazive, dintre care BA.4 și BA.5 au devenit dominante. Nu este o coincidență faptul că al doilea rapel al vaccinului anti-Covid se bazează tocmai pe o formulă actualizată pe acestea.

Dar chiar și aceste tulpini continuă să sufere mutații și să evolueze, deviind de la descendența originală Omicron. BF.7, după cum s-a indicat, a apărut din BA.5 și este una dintre ultimele subvariante care a ajuns sub lupa experților datorită particularităților sale. 

 

Varianta Omicron este una dintre cele mai răspândite

 

Într-un comunicat de presă recent al Istituto Superiore di Sanità (ISS), varianta Omicron reprezintă aproape toate secvențele detectate în tampoanele pacienților cu Covid din Italia, cu un procent de 99,96% (procentul rezidual de 0,04% se referă la recombinări între Omicron și Delta, varianta anterioară care a fost îngrijorătoare).

Dintre acestea, BA.5 este cea mai reprezentată, cu 92,41 la sută din cazuri împărțite în peste 140 de linii diferite, inclusiv BF.7, care cu 12,32 la sută din descoperiri (la 2 decembrie) se află pe locul al doilea, imediat după BQ.1.1. cu 13,25 la sută.

BF.7 a fost identificat în alte câteva țări din Uniunea Europeană, precum Franța, Germania și Belgia, precum și în Statele Unite, India și Regatul Unit. Dar este mai ales în China, unde creează mai multe bătăi de cap. "Are o capacitate de scăpare imunitară mai mare, o perioadă de incubație mai scurtă și o rată de transmitere mai rapidă" , conform Il Messaggero.

 

S-au actualizat vaccinurile Covid împotriva Omicron


În prezent, BF.7 este în creștere puternică în Beijing, în timp ce în alte țări este stabilă sau în scădere. În Statele Unite, de exemplu, incidența a crescut de la 6,6 la 5,7%. În Marea Britanie, a scăzut, de asemenea, de la 7 la sută în octombrie.

Nu este clar modul în care creșterea din China ar putea afecta impactul BF.7 la nivel global și apariția unor potențiale alte variante, dar, așa cum a precizat profesorul Mohammed, s-au actualizat vaccinurile Covid împotriva Omicron, care sunt foarte eficiente în combaterea agentului patogen.

Recomandarea experților este, prin urmare, să vă vaccinați, deoarece vaccinul este cea mai prețioasă armă pe care o avem pentru a ne proteja pe noi și pe ceilalți. Toată lumea ar trebui să facă dozele recomandate pentru grupa lor de vârstă/starea de sănătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel