Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„COVID-22 ar putea fi chiar mai rău decât ceea ce trăim acum“: Cercetător din Elveția, ipoteză despre o „super variantă” a coronavirusului
WhatsApp
Un cercetător de la Institutul Tehnologic Federal ETH Zürich a avertizat cu privire la posibila apariţie a unei noi „super variante” a coronavirusului care ar putea combina tulpinile existente.
Cercetătorii români au creat un test PCR capabil să identifice atât tulpina, cât și în ce stadiu este boala

„Este foarte probabil să apară o nouă variantă şi să nu ne mai putem baza doar pe vaccinuri”, a declarat imunologul Sai Reddy.

O astfel de variantă nouă ar ajunge cu siguranţă în Elveţia, a spus Reddy, care lucrează ca profesor asociat la Departamentul de Ştiinţe şi Ingineria Biosistemelor de la Institutul Federal de Tehnologie ETH Zurich din Basel. „De aceea trebuie să ne pregătim pentru mai multe vaccinări în următorii câţiva ani, care vor fi continuu adaptate la noi variante”.

El a făcut referire la variantele de coronavirus din Africa de Sud (Beta) şi Brazilia (Gamma) care au prezentat mutaţii. La fel şi varianta Delta, care este mult mai contagioasă, potrivit Swissinfo, titrează Mediafax.

'COVID-22 ar putea fi chiar mai rău decât ceea ce trăim acum'

 

„Dacă Beta sau Gamma devin mai contagioase sau dacă Delta dezvoltă mutaţii, atunci am putea vorbi despre o nouă fază a pandemiei", a spus Reddy. „Aceasta ar deveni marea problemă a anului viitor. COVID-22 ar putea fi chiar mai rău decât ceea ce trăim acum".

De la sfârşitul lunii iunie, numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut în Elveţia. Internările în spitale cresc şi ele, dar rata mortalităţii rămâne scăzută. Puţin peste 50% din populaţie este vaccinată împotriva virusului.

Creşterea numărului de cazuri noi este cauzată în mare măsură de apariţia variantei Delta extrem de contagioasă care afectează persoanele nevaccinate, în principal pe cei cu vârsta cuprinsă între 10 şi 29 de ani.

Cercetător elvețian despre Covid-22

 

Într-un interviu din această săptămână, Tanja Stadler, noul şef al echipei ştiinţifice COVID-19 din Elveţia, a declarat că situaţia actuală a virusului este „foarte dificilă”. Reddy a spus că se aşteaptă ca noile cazuri de coronavirus să crească şi mai mult în Elveţia în această toamnă.

„Dacă rata de vaccinare nu creşte rapid, numai măsurile restrictive severe pot preveni agravarea situaţiei", a spus el. El a menţionat că descoperirile ştiinţifice recente arată că încărcătura virală a variantei Delta este atât de mare încât orice persoană nevaccinată care se infectează poate deveni un „super-răspânditor”. „Deoarece copiii sub 12 ani nu pot fi vaccinaţi, aceştia reprezintă un grup mare de potenţiali super-răspânditori”, a spus Reddy. „Trebuie să contracarăm acest lucru cu un nivel ridicat de anticorpi şi exact asta face o a treia doză de vaccin”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel