Publicitate
Chiar dacă majoritatea gospodinelor au deja toată mâncarea preparată în ziua de Paște, unele preferă să gătească friptura de miel chiar astăzi, pentru a fi servită proaspătă, direct de pe grătar. Noi am pregătit o rețetă extraordinar de gustoasă și ușoară.
Primăvara este cu siguranță sezonul pentru cotlete de miel la grătar, deoarece carnea de miel are o aromă puternică. Dacă majoritatea oamenilor ar gusta un cotlet de miel bun, gătit corespunzător s-ar îndrăgosti pe loc.
Cel mai important lucru în legătură cu carnea de miel este că trebuie să știi ce ingrediente complimentează aroma sa unică. Mielul este excelent atunci când este asezonat cu usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, zarzavat, lămâie, fenicul, muștar și mentă, ca să numesc doar câteva. Dacă lucrați cu una sau mai multe dintre aceste arome, cu siguranță vă îndreptați în direcția cea bună.
Căutați un cotlet, o coastă sau mușchi. Dacă luați un cotlet de umăr sau de picior, va trebui să folosiți o marinată pentru a-l face fraged. Cotletele pe care le alegi trebuie să aibă o carne de culoare roz deschis/roșie, cu textură fină, cu grăsime albă și netedă, și trebuie să aibă o grosime puțin mai mare de un centimetru.
- 2 kilograme de costiță de miel sau cotlete de miel tăiate grosier
- 4 căței de usturoi tocați mărunt
- o lingură de rozmarin proaspăt tocat
- o lingură de sare kosher (după gust)
- o linguriță de piper negru măcinat
- coaja de la 1 lămâie
- ulei de măsline
Combinați usturoiul, rozmarinul, sarea, piperul, coaja de lămâie și uleiul de măsline într-o cană de măsurare.
Turnați marinada peste cotletele de miel, având grijă să le întoarceți pentru a le acoperi complet. Acoperiți și marinați cotletele în frigider pentru aproximativ o oră, sau chiar peste noapte.
Frigeți cotletele de miel pe grătar la foc mediu timp de 7-10 minute sau până când temperatura internă ajunge la 58 de grade Celsius.
Poftă bună!
-----------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News