Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Costul gazului rusesc, preț record pentru Europa: Peste 3.000 de dolari/mia de metri cubi
WhatsApp
Prețurile gazelor naturale furnizate de Rusia sunt în continuare în creștere în Europa. 

Prețul gazului în Europa a atins un maxim istoric de 3.000 de dolari pe mia de metri cubi în timpul tranzacțiilor la bursă. Aceste date sunt urmarea celor furnizate de bursa ICE Londra la 7 martie.

Prețul celor mai apropiate contracte futures (aprilie) de pe hub-ul TTF a ajuns la 2.704 USD per mia de metri cubi, apoi a ajuns la peste 3.000 de dolari, în timp ce vineri licitația s-a încheiat la 2.504 USD, potrivit bursei ICE Futures.

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei ridică semne de întrebare privind capacitatea statelor europene de a se replia în cazul unei întreruperi totale a livrărilor de gaz rusesc.

Costul gazului rusesc, preț record pentru Europa: Peste 3.000 de dolari/mia de metri cubi

 

Gazprom, colosul rus, asigură o treime din necesarul de consum euro­pean, fiind de departe cel mai mare furnizor extern de gaz al Europei.

În același timp, această creștere a prețului combustibilului albastru în Europa se apropie de 30%.

2. -imagine fara descriere- (gaz-pret-londra.PNG)

Pe lângă situația dificilă din jurul Ucrainei (piața consideră că riscurile acestei direcții cresc în fiecare zi), în această săptămână în Europa se înregistrează o scădere a temperaturii și o scădere bruscă a producerii de energie electrică din surse regenerabile - generarea eoliană. Un alt factor de tensiune pe piață a fost incertitudinea privind aprovizionarea cu cărbune rusesc, GNL și petrol.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel