Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirusul se extinde. Al doilea deces anunțat la distanță mare de focarul de la Wuhan
WhatsApp
În Hong Kong a fost anunțat astăzi cel de-al doilea deces,  în ultimele 24 de ore confirmându-se 136 de noi decese în China. 

China a raportat miercuri 1.749 de noi cazuri de persoane infectate cu Covid-19, iar Comisia Naţională de Sănătate a confirmat 136 de noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total al victimelor coronavirusului depăşind 2.000. În Hong Kong, unde au fost confirmate 62 de cazuri, a fost înregistrat miercuri dimineaţă cel de-al doilea deces din cauza Covid-19, a relatat postul RTHK, citat de DPA.

Victima Hong Kong, un bărbat în vârstă de 70 de ani, este a şasea persoană care a murit în afara Chinei continentale din cauza virusului cauzator de pneumonie.

Mai multe detalii despre acest caz vor fi anunţate în timpul unei conferinţe de presă organizate după-amiază de Autoritatea Spitalelor din Hong Kong, a precizat RTHK.

 

Coronavirusul a infectat până acum 26 de țări

 

Infecţii cu noul coronavirus au fost confirmate în 26 de ţări şi regiuni, iar decese au fost înregistrate de asemenea în Taiwan, Japonia, Franţa şi Filipine.

În epicentrul epidemiei, provincia centrală chineză Hubei, au fost consemnate 1.693 de cazuri noi şi 132 de decese suplimentare, a anunţat miercuri comisia provincială de sănătate.

Deşi rata de propagare a virusului pare să încetinească în afara Hubei, Covid-19 a continuat să se răspândească în provincia centrală cel mai greu afectată de la debutul din luna decembrie a anului trecut.

 

Răspândirea coronavirusului poate fi evitată

 

În cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, un renumit epidemiolog chinez, Zhong Nanshan, a spus că transmisia Covid-19 de la om la om este încă în desfăşurare în capitala provinciei, Wuhan. Zhong, cel mai important consilier medical al guvernului central, a precizat că pentru limitarea punctului culminant al epidemiei în centrul epidemiei este necesară separarea pacienţilor de persoanele sănătoase şi de asemenea separarea pacienţilor cu Covid-19 de cei cu gripă obişnuită.

Pasagerii aflaţi pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină pe coasta Japoniei de două săptămâni din cauza prezenţei Covid-19 la bord, au început miercuri debarcarea în portul Yokohama. 542 de cazuri de virus au fost confirmate în rândul celor aproximativ 3.700 de pasageri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel