Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus Spania. Cifre RECORD: Aproape 1.200 de decese noi declarate azi. Ministrul Sănătății explică
WhatsApp
Ministerul Sănătății a revizuit datele colectate privind numărul de decese provocate după infectarea cu noul coronavirus. Au fost înregistrate aproape 1.200 de decese în plus.

Revizuirea așteptată a numărului de decese cauzate de coronavirus efectuate de Ministerul Sănătății a ridicat, vineri, totalul victimelor pandemiei la  28.313 de decese, cu 1.177 mai  mult decât cele înregistrate în bilanțul furnizat de autoritățile spaniole ieri,.

Anunțul a fost făcut de directorul Centrului pentru Coordonarea alertelor și a situațiilor de urgență pentru sănătate, Fernando Simón. Datele furnizate de ministerul Sănătății din Spania  au fost înghețate timp de 11 zile în așteptarea verificării notificărilor făcute de comunitățile autonome.

Citește și: Coronavirus Anglia. Cifre RECORD: Peste 4.000 de morți declarați în plus față de ieri

Cea mai mare parte a cifrei corespunde morților care au avut loc în săptămânile anterioare, care nu au fost contabilizate corect, în condițiile în care în ultimele 14 zile au fost doar un total de 182 de decese raportate, cu o tendință clar descendentă. 

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a mai raportat că, începând cu 11 mai, în Spania au fost 34 de focare, dintre care doar 9 rămân active și care „sunt sub control”. În total, în aceste focare au fost infectate 982 de persoane, relatează El Periodico.

Pasagerii care sosesc în Spania începând de de luni vor fi supuși la trei controale. Dacă sunt persane suspecte de infectarea cu noul coronavirus, acestea vor fi trimise la serviciile de sănătate pentru aa fi testate și pentru a li se oferi îngrijirile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel