Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus, Italia: A fost identificat „pacientul 0“, de la care s-a răspândit virusul
WhatsApp
Un bărbat de 38 de ani, din Codongo, provincia Lodi, este considerat „pacientul 0“ de la care ar fi pornit infecția cu coronavirus în Italia.
Foto ILUSTRATIV

„Este clar că există un focar acolo și că de acolo virusul s-a răspândit", a declarat premierul italian, Giuseppe Conte, într-o emisiune televizată la canalul public Rai Uno, potrivit AFP.  Conte a criticat situația "complet inadecvată" dintr-un spital din Codongo, de unde ar fi pornit infecția cu temutul virus. „Acum se știe, a existat o gestionare la nivelul unei structuri spitalicești complet inadecvată în conformitate cu protocoalele de siguranță recomandate în astfel de cazuri și această a contribuit la răspândirea" virusului, a adăugat Conte.

Principalul focar al epidemiei a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi, la 60 km sud de Milano. În această localitate de 15.000 de locuitori a fost spitalizat miercurea trecută un bărbat de 38 de ani. Bărbatul ar fi infectat întâi membrii propriei familii, inclusiv pe soția sa însărcinată și pe toți cei care au intrat în contact cu el, inclusiv medicii care l-au examinat au fost infectați, precum și infirmiere, îngrijitori și apoi pacienți și anturajul acestora, relatează presa italiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel