Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus Gorj. Familia tânărului din Prigoria va fi mutată în carantină. Decizie oficială
WhatsApp
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj a aprobat, în unanimitate, mutarea, într-o locaţie de carantină, a celor 5 persoane care locuiesc în acelaşi imobil cu tânărul din Prigoria, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.
Foto ILUSTRATIV

Potrivit acestuia, hotărârea a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, care a fost făcută în cursul dimineţii.

"În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în calitate de autoritate competentă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a propus mutarea, într-o locaţie de carantină, a celor 5 persoane care locuiesc în acelaşi imobil şi care, implicit, au intrat în contact direct cu persoana diagnosticată ca purtătoare a COVID-19, iar CJSU a aprobat în unanimitate. Totodată, CJSU a solicitat DSP să comunice dacă, în contextul epidemiologic din comuna Prigoria, se impun şi alte măsuri, restricţii, cum ar fi suspendarea cursurilor la unităţile de învăţământ, alte activităţi şi pe ce perioadă. Cursurile au fost suspendate în Prigoria pentru data de astăzi. Aşteptăm să vedem ce propunere va avea Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Sunt copii izolaţi în mai multe localităţi care au intrat în mod indirect atât cu persoana diagnosticată ca purtătoare de COVID-19 pe teritoriul judeţului Gorj, cât şi cu cetăţeanul italian diagnosticat cu coronavirus. Membrii familiei persoanei diagnosticate nu au fost mutate în carantină până acum deoarece propunerea din partea DSP a fost făcută astăzi. Până acum nu am avut o astfel de propunere", a spus Florin Chisim.

 

Mutarea familiei, aprobată de autorităţi



El a adăugat că celor 5 persoane - bunicii, mama, tatăl vitreg şi iubita - le-au fost prelevate probe biologice, al căror rezultat a fost negativ.

"DSP a fost informată despre cazul unui bărbat care este izolat la domiciliu şi care trebuie să facă dializă şi cu siguranţă va lua măsuri în consecinţă. Este decizia pe care trebuie să o ia DSP, nu a fost discutată în cadrul şedinţelor CJSU. (...) La nivelul CJSU s-a făcut tot ce s-a putut pentru ca această anchetă epidemiologică să se desfăşoare în condiţii normale şi cu o rapiditate excesivă pentru că vorbim de un virus foarte urât şi a trebuit să identificăm toate persoanele care au intrat în contact direct sau indirect cu respectivele persoane. În Gorj există 3 centre de carantină cu o capacitate de 70 de locuri şi am mai analizat şi alte construcţii care pot fi folosite ca centre de carantină. Deocamdată avem rezultatele a două seturi de analize trimise la 'Matei Balş', cele 13 probe biologice prelevate de la cei care au intrat în contact direct cu cetăţeanul italian şi au ieşit negative. Din cel de-al doilea set de 31 de probe, una a fost pozitivă. Avem 123 de probe biologice prelevate de la 120 de persoane pentru că 3 probe au fost repetate la persoane care au intrat în mod direct în contact cu cetăţeanul italian", a mai spus Florin Chisim.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a decis vineri demiterea şefului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, pentru nerespectarea procedurile şi legislaţiei în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în contextul apariţiei primului caz de coronavirus în ţara noastră.

Decizia a fost anunţată în cadrul unei videoconferinţe organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel