Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Ambasadorul României în Italia merge în cele mai afectate zone: "Trebuie să ştie că nu sunt singuri"
WhatsApp
Ambasadorul Românei în Italia, George Bologan, s-a deplasat de la Roma, în Milano, capitala regiunii Lombardia, cea mai afectată de coronavirus. Oficialul român se întâlneşte, luni, cu preşedintele şi cu vicepreşedintele regiunii, după ce a mers şi la consulatul general al României din Milano.

„Mă interesează care este evoluţia propagării virusului, dacă este nevoie de măsuri de solidaritate, de alimente. Acum nu se pune problema, totuşi. Vreau să transmit un mesaj concret de solidaritate faţă de autorităţile italiene, poporul italian şi comunitatea românească. E important să fiu aici pentru moralul oamenilor, al colegilor şi al cetăţenilor români, să ştie că nu sunt singuri”, a declarat Geoge Bologan pentru Mediafax.

Şeful misiunii diplomatice a României a explicat că românii din zonele afectate ce epidemie sunt îngrijoraţi, dar nu vor neapărat să revină în ţară.

„Românii vor să ştie dacă toţi cei din Lombardia intră în carantină când ajung în România. Vor să ştie care sunt măsurile luate la punctele de trecere a frontierei. Sunt întrebări preventive, de informaţii generale, nu vor neapărat să revină în ţară”, a adăugat George Bologan.

În regiunea Lombardia, în care trăiesc 176.582 de români, au fost raportate până acum 172 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel