Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Zeci de spaţii de cazare, la dispoziţia celor care se întorc în România din zonele afectate
Autorităţile din Sălaj au identificat spaţii totalizând 70 de locuri de cazare, cu toate facilităţile şi utilităţile, inclusiv servicii de catering, pentru carantinizarea persoanelor care sosesc din zonele afectate de îmbolnăvire cu coronavirus.
Foto ILUSTRATIV

"Au fost luate o serie de măsuri referitoare la solicitările Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne de a găsi spaţii pentru carantinizarea persoanelor sănătoase care sosesc din zonele afectate de îmbolnăvire cu coronavirus. Până la acest moment au fost identificate spaţii totalizând un număr de 70 de locuri aflate în clădiri care îndeplinesc normativele - să fie izolate de comunităţi, să fie prevăzute camere individuale, cu spaţii sanitare, să aibă toate facilităţile şi utilităţile necesare pentru a asigura un trai decent timp de câteva săptămâni, inclusiv catering", se arată într-o informare de presă dată publicităţii luni de Instituţia Prefectului Sălaj.

Potrivit sursei citate, măsurile de securitate sanitară care se impun au fost discutate luni de către reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu atribuţii pe linia prevenirii şi îmbolnăvirii cu noul coronavirus, în cadrul unei şedinţe de lucru condusă de prefectul Virgil Ţurcaş.

"Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, structura de specialitate a Ministerului Sănătăţii în teritoriu, va include toate persoanele care sosesc în România din localităţile afectate de coronavirus din regiunile din Italia în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile", se mai arată în comunicatul menţionat.

Autorităţile roagă persoanele care au vizitat zonele declarate focar şi nu au fost verificate de personal medical avizat să ia legătura cu DSP Sălaj, pentru a se asigura că nu sunt în pericol sau nu prezintă un risc pentru cei cu care intră în contact.  

[citeste si]


Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
3 apr 2020, 08:19
DCMedical.ro
1 apr 2020, 22:43
DCBusiness.ro
3 apr 2020, 09:04
DefenseRomania.ro
3 apr 2020, 09:23