Publicitate
- margarină - 200 de grame
- smântână - 200 de grame
- făină - 2,5 căni (400 de grame)
- bicarbonat de sodiu - pe vârful unui cuțit
- dulceață - 100 de grame
- zahăr pudră (opțional) - 2-3 linguri pentru decor.
Gogoșile acestea sunt bijuterii. Se fac imediat din brânză de vaci. Mănânci și mai vrei!
Mai întâi de toate, pregătiți ingredientele pentru conrnulețele bunicii. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei, în niciun caz topită. Aceasta se amestecă cu făina și smântâna, se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în vârful linguriței.
Frământați aluatul, rulați trei-patru bile din el și puneți la congelator pentru o oră sau două.
Porniți cuptorul.
Întindeți aluatul întărit în forme rotunde. Grosimea prăjiturii trebuie să fie de 3-4 milimetri.
Tăiați fiecare cerc de aluat în jumătate, apoi din nou în jumătate și așa mai departe până când se împarte în opt până la zece bucăți, ca la pizza. Ungeți bucățile rezultate cu gem.
Înfășurați din partea mai largă la colț. Îndoiți ușor rulada.
Așezați rulourile pe o tavă de copt și puneți-o pe raftul din mijloc.
Se dau la cuptor cornulețele bunicii la o temperatura de 200 de grade timp de 20-25 de minute până se rumenesc.
Serviți cornulețele bunicii stropite cu zahăr pudră.
Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News