Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controversă majoră după postări pro ruse în PNL Diaspora. Vicepreședintele PNL Italia: "Nu poți fi de acord cu așa ceva"
WhatsApp
Controversă la nivelul PNL Diaspora. Totul după ce o membră a Biroului Politic PNL din Italia, Andreea Arnăut a scris pe Facebook că Rusia apără Crimeea și provincia Donbas, iar scopul americanilor ar fi să vândă arme în Ucraina.   
ovidiu_burdusa

Andreea Arnăut, membră a Biroului Politic al PNL Diaspora consideră că Ucraina este apărată de Rusia. Aceasta are un discurs împotriva partenerilor americani: și spune că aceștia ”i-au masacrat pe prietenii noștri sârbi ucigând femei, copii, bătrâni și răpind teritoriul lor istoric (Kosovo) și făcându-l cadou albanezilor musulmani”. De asemenea, a adăugat că interesul lor principal este să vândă arme acolo. 

În plus, aceasta consideră Ucraina un stat ”artificial”, care ”nu este pentru noi un prieten, poate din contra”. ”Să nu uităm problemele pe care le avem cu această țară artificială cum ar fi Interzicerea limbii române în școli, insula Șerpilor, canalul Bistro și altele. Apoi ei dețin și teritorii istorice românești în care românii alături de alte naționalități sunt discriminați. Românii din Bucovina de Nord și sudul Basarabiei declara că situația lor era mai bună pe vremea rușilor”, a mai scris liberala.

 

Burdușa: "Am rămas șocat de duritatea mesajului și de faptul că persoana denaturează adevărul istoric.

 

Declarația ei a agitat spiritele la nivelul organizației din Italia. Ovidiu Burdușa, fostul șef al Departamentului Românilor de Pretutindeni, actual vicepreședinte al PNL Italia, a reacționat ca urmare a mesajului și spune că se declară șocat de astfel de afirmații ale unei colege. 

„Acum câteva minute au ieșit in spațiul public câteva declarații și postări pe Facebook din partea unui membru din Organizația PNL Italia. Am rămas șocat de duritatea mesajului anti american dar și de faptul că persoana în cauză denaturează adevărul istoric. Statele Unite au salvat Europa în primele două războaie mondiale cu mari sacrificii de vieți omenești și cu cheltuieli enorme plătite de contribuabilul american.

Au fost alături de noi în 1917, au fost alături în cel de-al doilea război mondial, au reușit aruncarea la coșul de gunoi al istoriei a comunismului și debarcarea regimurilor totalitare din Estul Europei. În calitate de vicepreședinte PNL Italia mă delimitez total de aceste declarații care pot scoate România din categoria țărilor cu o democrație consolidată. Ucraina este un stat suveran, nu găzduiește teroriști, vrea în NATO și, probabil, în UE, în viitorul apropiat, deci nu poți fi, public, de acord cu o iminentă invazie a acestei țări de către Rusia”, a declarat Burdușa, conform Realitatea de Vrancea. 

Andreea Arnăut posta frecvent pe Facebook mesaje controversate, prin care își arăta simpatia pro rusă și dezacordul față de SUA. După publicarea acestor mesaje în presă, membra PNL Italia a decis să le șteargă pe toate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel