Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Controalele sunt draconice. Ca turist mă simt în siguranţă, ca român mă doare inima“. Medic impresionat de o vizită în Italia
WhatsApp
Regulile pandemiei în Italia, respectate cu sfințenie. Asta constantă Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, care a povestit într-o postare pe pagina sa de socializare o vizită la Florența, descriind condițiile medico-sanitare impuse.  Medicul a fost uimit de faptul că toată lumea poartă măşti medicale, iar organizarea în locurile aglomerate este excepţională.

„Petrec un weekend în Toscana, sa îmi încarc bateriile. În Florenţa, cu toate ca teoretic e extrasezon, e o mare de oameni. Când e mai aglomerat, oamenii îşi pun măştile.

În niciun loc nu se intra fără a scana certificatul verde. Toţi au o aplicaţie instalata pe telefon sau tableta, sa poată scana, durează o fracţiune de secundă, ceea ce menţine fluxul de vizitare. Nici în Dom, nici în cafenele, nici în Gară, nicăieri nu intri fără Green Pass.   

Toate vizitele turistice se fac cu circuite bune puse la punct, niciodată nu ieşi pe unde ai intrat, chiar dacă au fost necesare amenajări importante pentru asta. Toţi chelnerii poarta măşti, la fel şi cei care vând în supermarket, gelaterii, cafenele. Nimeni nu poarta măşti aiurite, de pânză, de poliester, cu supape, sau porcarii de plastic transparent cum vezi la noi nişte fandositi. Toţi au măşti medicale.   

'Ca turist mă simt în siguranţă, ca român mă doare inima'

 

Controalele sunt draconice, atât la turişti, cât şi în hoteluri, unităţi de alimentaţie, unde nu au voie nici măcar sa amestece pe acelaşi platou diverse tipuri de alimente la micul dejun, de exemplu. Masca se da jos când mănânci, şi apoi imediat toţi o pun la loc.

Patrulează politia la toate obiectivele importante de vizitat pentru a păstra ordinea şi a menţine siguranţă. Nu am văzut niciun miting de protest şi nici vreun bărbos cocoţat pe vreo clădire agitând steagul ca să nu îşi pună masca.  

Se simte ca autoritatea funcţionează, oamenii respectă regulile, autorităţile iau decizii serioase, cel puţin din punctul de vedere al pandemiei.

Ca turist mă simt în siguranţă, ca român mă doare inima, când ma gândesc cât circ voi găsi la întoarcere şi cât de puţin respect pentru orice“, scrie medicul român Sandra Alexiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.  


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel