Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Contre dure între Rareş Bogdan şi Cristian Ghinea, pe tema PNRR: "Ca în bancul cu impotentul. Măcar atârnă frumos"
WhatsApp
Rareș Bogdan agită coaliția de guvernare după ce a spus la o conferință PNL că ar fi fost mai potrivit să rămână Marcel Boloș în funcția de ministru al fondurilor europene, astfel PNRR-ul României ar fi fost deja aprobat de UE. Actualul ministru, Cristian Ghinea (USR), i-a transmis o replică tranșantă și a subliniat faptul că planul realizat de Marcel Boloș nu ar fi fost niciodată luat în serios de UE.

"Aș fi vrut să fie aici - și trebuia să fie aici, oameni buni, dacă stăteam drepți și negociam drepți, aici ar fi trebuit să fie Marcel Boloș, care ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene și e o rușine că nu este în Guvernul Cîțu. Este o rușine pentru liberali și pentru România. Și vă mai spun ceva. Dacă Marel Boloș era ministrul Fondurilor Europene - sau Investițiilor, sau cum Dumnezeu îi mai tot schimbă numele - vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR și încasam până la sfârșitul lui august banii. Așa, semnăm în septembrie. Dar nu e Marcel Boloș. Din ce cauză? Poate va răspunde unul dintre cei care vin după mine", a declarat Rareş Bogdan, la o conferinţă PNL Bihor.

Ministrul Cristian Ghinea nu a ezitat să îi dea o replică:

"Sunt siderat de inocența mimată a lui Rareș Bogdan. Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poți pretinde profesionist dacă citești regulamentele pe care trebuie să le aplici.

Faptul că sunt elegant cu partenerii de coaliție și mă abțin să comentez ce am preluat, văd că nu e nici înțeles, nici apreciat.

Și încă ceva: campania interna din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând niște ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare.

Domnule Rareș Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Și o facem bine.

Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos.

Mă opresc aici. Am muncit cu toți colegii din guvern, inclusiv din PNL, cu prim- ministrul, enorm în aceste luni. Avem un PNRR echilibrat între prioritățile tuturor partenerilor, acceptat de Comisie. Mai e puțin. Avem de condus o țară.

Cer responsabilitate în declarații - sunt multe voci care vor să nu reușim, dar adulții din cameră reușesc să livreze", a scris Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel