Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consumă ceai din frunze de dafin pe stomacul gol. Nutriționiștii au confirmat 5 beneficii
WhatsApp
Frunzele de dafin sunt folosite foarte des pentru prepararea bucatelor. Cu siguranță nu știți numărul mare de beneficii pe care le aduce ceaiul din  frunze de dafin.
Consumă ceai din frunze de dafin pe stomacul gol. Nutriționiștii au confirmat 5 beneficii. Sursa foto: freepik.com

Publicitate

Gătitul cu frunze de dafin ca și condiment este foarte frecvent în  dieta mediteraneană. Dar, ai încercat să bei infuzie de dafin pe stomacul gol? Dafinul are o aromă destul de puternică, care contrastează cu aroma sa amară, erbacee și moale. Cu toate acestea, probabil că știi puțin despre proprietățile sale.

Frunza de dafin este o sursă bună de vitamina C, B6 și A. Cunoscut istoric pentru marile sale proprietăți medicinale, astăzi, frunzele de dafin sunt folosite ca aliment pentru prepararea infuziilor.

Oricine mănâncă acest aliment banal își poate crește speranța de viață. Sfatul unui expert în nutriție

La ce servește infuzia de scorțișoară și frunze de dafin? Studiile științifice confirmă beneficiile dafinului. Potrivit experților de la Universitatea de Agricultură Faisalabad (Pakistan), planta de dafin are beneficii antioxidante și este o sursă bună de minerale și fibre dietetice.

În mod tradițional, dafinul era folosit pentru a trata probleme gastrointestinale, pentru a îmbunătăți digestia sau flatulența, deși în ultima vreme a fost mai bine cunoscut ca un bun potențiator de aromă în anumite rețete.

Doctorii au răspuns la dilema tuturor: Este mai bine să mănânci mai multe mese mici sau mai puține mese mai mari?

Deși această plantă are o bună reputație în ceea ce privește beneficiile sale, este adevărat că i s-au atribuit și altele care nu sunt încă dovedite sau nu există dovezi științifice ale acestora. De aceea este important să trecem în revistă care sunt beneficiile reale ale frunzelor de dafin.

Reduce inflamați. Potrivit unui studiu realizat de Publicațiile ACS, frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatoare  deoarece  conțin eugenol, o componentă care ajută la reducerea inflamației din  organism.

Scade anxietatea. Dafinul a fost, de asemenea, folosit de obicei în sesiunile de aromoterapie pentru a induce o stare de relaxare. Acest lucru se datorează componentelor sale organice precum pinenul, care eliberează uleiuri esențiale care reușesc să ne reducă cortizolul și, prin urmare, ne eliberează de anxietatea noastră.

Dieta Express de vară: iată cum să slăbești 5 kilograme în doar 7 zile

Îmbunătățește digestia. Diverse studii arata ca toți compușii activi din frunza de dafin acționează ca un puternic inductor al fluxului gastrointestinal, care accelerează procesul de digestie și acționează ca un protector împotriva eventualelor leziuni care apar la nivelul sistemului intestinal, precum ulcerul sau leziunile gastrice. 

Îmbunătățește aspectul pielii. Datorită proprietăților sale antioxidante și aportului său mare de minerale și vitamine, este direct legată de starea pielii noastre. Stimulează producția de colagen  și favorizează apariția unei pielii mai elastice, ferme, netede și mai luminoase. În plus, promovează vindecarea rănilor conform unui studiu al Centrului Național pentru Informații Biotehnologice care o susține. 

Îmbunătățește sistemul imunitar. Conținând eugenol, frunzele de dafin ne protejează organismul de radicalii liberi.

Scorțișoara ajută la pierderea în greutate. Iată cum trebuie consumată

Efectele secundare ale consumului de dafin nu sunt alarmante, dar merită să ști despre ele. În principal diabeticii ar trebui să fie atenți, deoarece s-a demonstrat că dafinul poate reduce nivelul zahărului din sânge, iar femeile însărcinate ar trebui să se abțină de la a-l lua, deoarece ar putea provoca un avort. În ambele cazuri, consecințele negative ar apărea doar cu un aport excesiv de frunze de dafin.

 

Cum se prepară ceaiul din frunze de dafin?

 

Este o infuzie foarte simplu de preparat. Trebuie doar să iei o ceașcă de apă și trei foi de dafin. Se pune apa la fiert. Când apa dă în clocot, adaugă frunzele de dafin. Se lasă să stea 15 minute și se servește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel