Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consultări Cotroceni. Klaus Iohannis, anunţ despre desemnarea unui nou premier
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, că încă nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru. Totodată, şeful statului a anunţat că într-o săptămână va convoca noul Parlament.
Klaus Iohannis intervine în scandalul din Coaliție

"Am avut astăzi o primă rundă de consultări. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

Am primit câteva propuneri, însă cred că e nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului Parlament şi pot să vă informez că intenţionez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie, săptămâna viitoare. Luni se va constitui noul Parlament", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a purtat discuţii luni cu reprezentanţii PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel