Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Construcția de locuințe în Germania, în criză: Tot mai multe proiecte imobiliare sunt anulate
WhatsApp
În octombrie, 48,7% dintre companiile de profil din Germania au raportat o lipsă de comenzi pentru construcția de locuințe.
Construcția de locuințe în Germania, în criză. Tot mai multe proiecte imobiliare sunt anulate. Sursa - Pexels

În cel mai recent raport publicat de Institutul de Cercetări Economice (IFO) din München, se precizează că, în luna octombrie, 22,2% dintre companiile germane implicate în construcții rezidențiale au anunțat că unele dintre proiectele lor au fost anulate, ceea ce reprezintă o creștere cu 4%, față de 21 septembrie.

"Situația se înrăutățește. Din ce în ce mai multe proiecte eșuează din cauza dobânzilor mai mari și a costurilor de construcție crescute", a spus Klaus Wollrabe, șeful raportului, citat de Biznis.

El a adăugat că sunt din ce în ce mai puține noi locuri de muncă și că, în același timp, numărul proiectelor finalizate este în scădere.

Potrivit site-ului Institutului din München, în octombrie, 48,7% dintre companiile din Germania au raportat o lipsă de comenzi pentru construcția de locuințe. În urmă cu un an, în octombrie 2022, 18,7% dintre companiile germane de construcții de locuințe au avut aceste probleme.

"Aproape jumătate din toate companiile care construiesc apartamente suferă acum de lipsa comenzilor, iar acest număr crește în fiecare lună. Această situație amenință unele companii. Fiecare a zecea companie a anunțat că are dificultăți financiare",  mai subliniază Wollrabe.

Potrivit acestuia, industria construcțiilor de locuințe din Germania se pregătește pentru vremuri dificile, iar așteptările pentru viitor sunt la un nivel foarte scăzut.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel