Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Concursuri trucate pentru angajare la primăria Timișoara. Fritz spune că el ar fi făcut plângerea 
WhatsApp
DNA a decins la primăria Timișoara, acolo unde se pare că au fost făcute mai multe angajări ilegale, prin fraudarea concursurilor pentru ocuparea posturilor. 
dominic_fritz

O fostă şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara, Rodica Aurelian, este urmărită penal pentru mai multe infracţiuni, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, Rodica Aurelian este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, în situaţia în care funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sustragere sau distrugere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată.

"În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârşirea unor presupuse infracţiuni de către persoane din conducerea Primăriei municipiului Timişoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în perioada 2018 - 2020. În contextul menţionat mai sus, suspecta Aurelian Rodica, în calitate de şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte", se arată în comunicat.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu n-ar fi știut de situație 



Conform aceleiaşi surse, persoanele respective ar fi promovat concursurile şi ulterior, prin dispoziţiile primarului municipiului Timişoara, care a acţionat fără vinovăţie, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv şi altele.

DNA precizează că procurorii anticorupţie au efectuat, în cursul zilei de marţi, mai multe activităţi de urmărire penală - percheziţii, ridicări de documente - în vederea constituirii probatoriului.

"În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Suspectei Aurelian Rodica i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se mai menţionează în comunicat.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a confirmat, anterior, că procurorii DNA au fost prezenţi în sediul Primăriei, în cursul dimineţii, pentru a ridica documente în legătură cu o plângere penală pe care el a făcut-o anul trecut şi care vizează angajări din perioada 2018-2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel