Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Combustibilul s-a scumpit în Ungaria: tot mai mulți maghiari își vor alimenta mașinile în România
WhatsApp
De luni, 15 ianuarie, prețul combustibilului în Ungaria va crește cu 21 de forinți (28 de bani). Prin urmare, tot mai mulți maghiari vor veni România pentru a alimenta, astfel încât pot economisi până la 12.000 HUF (157 lei) pe lună. 
Combustibilul s-a scumpit în Ungaria, tot mai mulți maghiari își vor alimenta mașinile în România. Sursa foto - pexels.com

Datorită creșterii accizelor, maghiarii se confruntă cu a doua majorare a prețului combustibilului. După ajustarea tarifelor, un litru de benzină poate acum costa cu 70 de forinți (echivalentul a 92 de bani) mai mult în Ungaria față de prețurile practicate în România.

Această diferență aduce prețurile la combustibil în apropierea nivelului austriac, unde salariul mediu este de trei ori mai mare decât cel din Ungaria, conform informațiilor de pe divany.hu.

După aceste recente majorări, prețul mediu al benzinei va ajunge la 580 HUF/litru (7,6 lei), în timp ce motorina va atinge 608 HUF/litru (7,79 lei) în Ungaria. În acest context, în weekend, mai mulți șoferi maghiari au optat să alimenteze la benzinăriile din România, situate în apropierea graniței, pentru a beneficia de tarife mai avantajoase.

În România, începând cu 1 ianuarie, guvernul a decis să majoreze acciza la benzină cu 29 de bani pe litru, iar la motorină cu 26 de bani pe litru. Aceste ajustări au avut un impact imediat asupra prețurilor de consum ale combustibililor.

În 2024, există riscul unui șoc de preț și pentru șoferii din Germania. Se așteaptă că prețurile combustibilului va crește mai mult decât oricând. Toți consumatorii trebuie să fie pregătiți pentru asta, avertizează presa germană.

 

Șoferii din Germania vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru un plin la pompă

 

Dacă în calitate de șofer ați experimentat o surpriză pozitivă la benzinăriile în preajma Crăciunului din Germania, există pericolul unui șoc real al prețurilor în noul an. Consumatorii se pot aștepta la prețuri record după intrarea în noul an.

În contextul schimbărilor climatice și al consecințelor acesteia, este important pentru politicieni ca germanii să trăiască mai neutri din punct de vedere climatic în viitor. Printre altele, emisiile de CO2 ar trebui reduse semnificativ.

Din această cauză, din ianuarie se va percepe o sumă mai mare pe tonă de dioxid de carbon emis. Prețul crește de la 30 la 45 de euro.

Acest lucru afectează direct și prețurile combustibilului. Prețul unui litru de benzină ar trebui astfel să crească în medie cu 1,4 cenți.

 

Germanii, sfătuiți să treacă la mașini electrice

 

Cu toate acestea, șocul prețului nu se termină aici. O creștere suplimentară a taxei pe CO2 pe tonă cu încă 10 euro este, de asemenea, planificată pentru 2025. Cel mai probabil, prețurile la benzinării vor continua să crească. 

Cu toate acestea, există o modalitate de a evita această povară financiară. Pe de o parte, există așa-numita compensație pentru transportul la și de la locul de muncă, care poate fi obținută printr-o declarație fiscală.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel