Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Colegiul Medicilor, anchetă în cazul medicului de la Maternitatea Polizu acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară
WhatsApp
Colegiul Medicilor anunță că a declanșat o anchetă în cazul medicului de la Maternitatea Polizu, acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, vineri, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la cazul unui medic de la Maternitatea Polizu care este acuzat de malpraxis în privinţa comportamentului faţă de copiii născuţi prematur.

"Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti afirmă categoric că o astfel de situaţie, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este inadmisibilă. Trebuie, însă, înainte de orice afirmaţie, aşteptat rezultatul oficial al anchetei autorităţilor competente", afirmă CMMB într-un comunicat transmis presei.

CMMB precizează că până în prezent nu a înregistrat o sesizare cu privire la acest caz. 

Acuzațiile aduse medicului

 

La adresa medicului respectiv, au apărut acuzaţii conform cărora ar fi lăsat copii născuţi prematur să moară. Avocatul Adrian Cuculis afirmă că acesta este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi şi că e audiat vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor filmări prin care "s-a refăcut filmul ororilor", el anunţând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape. 

„Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise , au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea , toate actele întocmite pentru 'mortul viu', adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, precizează Cuculis. Conform avocatului, din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, medicul îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel de copiii născuţi prematur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel