Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod roșu de vreme extremă în două regiuni din Italia: 2.000 de persoane evacuate
WhatsApp
Autoritățile din Italia au evacuat aproximativ 2.000 de persoane din zonele Ravenna și Bolognese din cauza riscului de inundații.

Emilia Romagna se confruntă cu vreme severă, fiind sub alertă roșie din cauza riscului de inundații. În noaptea de joi spre vineri, Autoritățile au solicitat evacuarea temporară a locuitorilor din zonele afectate, iar prefectul din Ravenna a anunțat că aproximativ 2000 de persoane au fost evacuate.

Protecția Civilă a emis o alertă meteo roșie pentru risc hidraulic, prevăzând inundații în mai multe localități. Ca urmare, mai multe drumuri secundare au fost închise, iar cetățenii au început să primească saci de nisip pentru a se proteja de eventuale inundații. După ridicarea alertei de la portocalie la roșie în partea de est a regiunii, primarii din Romagna au decis evacuarea unor cătune considerate periculoase, în special în zona Ravenna și Bologneze.

„Alerta roșie se datorează vulnerabilităților teritoriale legate de inundațiile anterioare”, a explicat Arpae. Se estimează că nivelul apelor poate depăși pragul 2 în primele ore ale nopții, în special pe câmpia central-estică și în Romagna. De asemenea, în zonele montane și deluroase, sunt posibile alunecări de teren.

În ciuda situației, primarii nu au decis închiderea școlilor pentru ziua următoare, deoarece nu se așteaptă noi furtuni. Totuși, evacuarea a fost ordonată în zonele cele mai afectate de inundații, cum ar fi Traversara, Borghetto di Traversara și Boncellino, a precizat primarul din Bagnacavallo, Matteo Giacomoni. Acesta a menționat că Sala Sporturilor este disponibilă ca adăpost pentru cei care au nevoie.

Municipiul Faenza a planificat, de asemenea, evacuarea preventivă a zonei Borgo Durbecco, iar municipiul Budrio a luat măsuri similare pentru locuitorii din zonele vulnerabile. Președintele interimar al Regiunii Emilia-Romagna, Irene Priolo, a subliniat că, deși situația nu este comparabilă cu inundațiile recente, cetățenii trebuie să fie corect informați și să aibă acces la serviciile de urgență. Se estimează că în zona Macro se vor înregistra precipitații medii de 70 mm, cu bazinele Lamone, Santerno, Senio și Montone sub observație.

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel