Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod galben de vreme severă începând cu ora 12:00, în 31 de județe: precipitații abundente, căderi de grindină și vânt puternic
WhatsApp
De la ora 12.00, 31 de județe și Capitala României vor fi afectate de un cod galben de vreme severă, caracterizată prin precipitații abundente, căderi de grindină și vânt puternic, fenomene ce se vor întâlni în aproape întreaga țară.
Cod galben de vreme severă începând cu ora 12:00, în 31 de județe: precipitații abundente, căderi de grindină și vânt puternic

Vineri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o a doua avertizare de vreme severă pentru 31 de județe, care include ploi torențiale, grindină și vijelii. Avertizarea este valabilă începând de la ora 12.00 și până la noape.

Vremea rea va afects regiuni din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania și sudul Crișanei. De asemenea, se așteaptă condiții instabile și în București, Capitala României.

 

Cod galben pentru între orele 12:00 și 23:00

 

Între orele 12:00 și 23:00, pe data de 26 mai, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări scurte ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Fenomenele menționate vor avea loc în regiunile Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei și la munte.

De asemenea, se instituie cod galben de vreme severă în 31 de județe. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor atinge valori de 20...25 l/mp și izolat chiar peste 30...40 l/mp. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), astfel de fenomene vor fi prezente izolat și în celelalte regiuni.

 

31 de județe vor avea parte de acumulare mare de apă

 

Se află sub atenționare județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

De asemenea, Capitala, București, se va confrunta cu ploi torențiale și condiții instabile. Conform prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie, până vineri la ora 23.00, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze de până la 50-60 km/h la rafală.

Temperatura maximă estimată în București va fi de 25-26 de grade Celsius, conform Administrația Națională de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel