Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertizare ANM: Cod galben de vânt și ploi intense în România până duminică seara
WhatsApp
ANM a emis vineri atenționări de Cod galben pentru intensificări ale vântului și ploi semnificative, care vor afecta jumătate din țară până duminică seara, cu rafale de vânt de până la 80 km/h și ploi ce pot depăși 50 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o serie de atenționări de Cod galben pentru intensificări ale vântului și ploi semnificative cantitativ, care vor afecta treptat jumătate din țară până duminică seara.

Meteorologii anunță că, pe parcursul zilei de vineri, între orele 10:00 și 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de vânt în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. Vitezele vântului vor atinge, în general, 55 - 65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70 - 80 km/h. 

Un al doilea Cod galben, referitor la ploi însemnate cantitativ, va fi activ în intervalul 4 octombrie, ora 23:00 - 5 octombrie, ora 15:00, în sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, precum și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În aceste zone, cantitățile de precipitații vor fi între 20 - 30 l/mp, iar izolat pot depăși 40 l/mp.

De asemenea, în perioada 5 octombrie, ora 15:00 - 6 octombrie, ora 12:00, va fi o atenționare de Cod galben pentru averse însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică, vizează regiunea Moldovei, majoritatea Munteniei și sud-estul Transilvaniei. Cantitățile de apă vor ajunge la 30 l/mp, iar pe arii restrânse pot depăși 50 l/mp.

Ploile vor avea caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice, iar izolat pot apărea intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, scrie Agerpres. 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel