Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coșmarul unei românce - sclavă sexuală în Spania: I-au furat copilul și l-au vândut unui cuplu de români
WhatsApp
5 români au fost arestați, săptămâna aceasta în Spania, pentru presupusa comitere a unor infracțiuni de trafic de persoane și exploatare sexuală. Ancheta a dezvăluit că gruparea chiar ar fi vândut un bebeluș unei familii de români.
Foto ILUSTRATIV

Arestații sunt cunoscuți ca clanul Novalak, o familie română stabilită în Catalyud, după ce au venit din Zaragoza. Ancheta desfășurată de Unitatea specială spaniolă UCRIF a concluzionat că cei 5 români ar putea fi vinovați și de răpirea unui copil de la o prostituată româncă pe care o exploatau. Ulterior, băiețelul ar fi fost predat unui alt cuplu de conaționali, care locuiește în prezent în România.

Iar acesta nu este singurul fapt descoperit de agenți, potrivit EL PERIÓDICO. Autoritățile arătat că pe lângă faptul că au exploatat sexual victima, dar au obligat-o să ceară ajutorul unui client obișnuit, pe care apoi l-au pus să plătească sume mari de bani pentru ca femeia să nu mai fie maltratată fizic. Mai mult, l-au amenințat și pe el cu moartea, reușind să scoată 25.000 de euro de la acest bărbat.

Alți 10.000 de euro ar fi fost obținuți  prin amenințarea altui client că urma să-i spună familiei sale că a apelat la serviciile sexuale ale unei prostituate și chiar că aceasta a rămas însărcinată. În ambele cazuri, clanul ar fi primit sumele de bani prin transfer prin intermediul platformei Moneygram.

Convinsă cu un loc de muncă

 

UCRIF indică faptul că victima a ajuns în Spania, fiind înșelată cu un loc de muncă. Modusul operandi folosit, potrivit anchetatorilor, este unul obișnuit al bandelor criminale dedicate exploatării sexuale. O femeie din clan s-a împrietenit cu victima prin Facebook, oferindu-se să îi faciliteze un loc de muncă în Spania.

Erau vizate întotdeauna fetele tinere, cu nivel economic scăzut și fără studii. După două luni de discuții, i-au trimis  un bilet pentru a pleca în Spania, unde, odată ajunsă, a fost transferată cu autobuzul la locuința clanului familiei din orașul Arándiga din Zaragoza. Acolo i-ar fi fost luată documentația și telefonul mobil și au obligat-o să se prostitueze pe stradă.

Suspecții au fost puși ieri la dispoziția Curții de instrucție din Calatayud, al cărui magistrat i-a eliberat provizoriu. Aceștia au negat că  românca a fost exploatată sexual și au subliniat că este în Spania pentru a avea grijă de o rudă cu handicap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel