Clătitele de casă sunt o opțiune excelentă pentru a pregăti mai multe feluri de mâncare, deoarece sunt folosite pentru a face cannelloni, pentru a face prăjituri sau pentru a le mânca cu puțină miere. Aflați cum să faceți clătite de casă cu puțini bani și foarte simplu, într-un timp foarte scurt. Bucurați-vă de un preparat simplu și delicios chiar la dumneavoastră acasă.
- 1 cană făină de grâu
- 1 ou
- 1 strop de ulei de măsline
- ¾ cană de lapte (180 mililitri)
- 1 linguriță de unt
- 1 strop de miere.
A face această rețetă de clătite este super ușor. Mai întâi, adună toate ingredientele. Dacă nu aveți făină care auto-crește, puteți folosi făină de grâu obișnuită și adăugați o linguriță de praf de copt.
Se pune făina într-un bol și se adaugă oul și laptele. Se amestecă bine până când aceste ingrediente sunt integrate și nu mai sunt cocoloașe.
Sfat: puteți folosi lapte integral sau semi-degresat, de vacă sau vegetal.
Plăcinte de post „Lemn de foc”, pufoase și delicioase. O să impresionezi pe oricine de fiecare dată!
Pentru a termina de făcut aluatul de clătite de casă, adăugați un strop de ulei și amestecați bine. Veți vedea că uleiul face să se dizolve de tot cocoloașele de făină și să lase un aluat neted și omogen.
Sfat: dacă aluatul este prea gros mai puteți adăuga puțin lapte.
Pentru a face clătitele, încălziți o tigaie la foc mediu-mic cu puțin ulei sau unt. Când tigaia este încinsă, se adaugă o lingură din amestec și se lasă pe foc până încep să apara bule la suprafață, apoi se răstoarnă și se gătesc pe cealaltă parte.
Pentru a servi rețeta super ușoară de clătite, adăugați puțin unt și miere și bucurați-vă de ele. Dacă vreți să le mâncați cu ceva sărat, le puteți servi cu bacon și ouă prăjite sau un ou omleta cu șuncă.
Combinație de aur: Clătite de post din cartofi, gata în câteva minute. Sunt atât de bune
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News