Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Clătite de cartofi în stil maghiar. Uită de cartofii prăjiți! Iată rețeta simplă pentru o gustare sățioasă sau o garnitură deosebită
WhatsApp
Clătitele de cartofi în stil maghiar sunt cunoscute și îndrăgite de toată lumea. Ușor de preparat, când le serviți alături de  gulaș, de pildă, obțineți un preparat consistent și gustos.
Clătite de cartofi în stil maghiar. Uită de cartofii prăjiți! Iată rețeta simplă pentru o gustare sățioasă sau o garnitură deosebită

Și românii pregătesc un fel de clătite de cartofi, numite tocinei. Iată rețeta AICI.

Ingrediente:

aproximativ 1 kg de cartofi;

o jumătate de ceapă;

2 ouă L;

3-4 linguri de făină de grâu sau făină integrală;

sare și piper după gust;

ulei pentru prăjit.

S-ar putea să îți placă și: Şcrob sau ouă jumări cu smântână. Mic dejun rapid şi săţios

Clătite de cartofi în stil maghiar, rețeta pas cu pas

 

Se curăță și se spală cartofii, se dau pe răzătoare sau se folosește un blender.

Se curăță ceapa și se dă pe răzătoare sau se toacă mărunt cu un cuțit.

Se adaugă ouăle, sarea și piperul și făina.

Se amestecă toate acestea până ce aluatul de clătite de cartofi în stil maghiar devine omogen. Se verifică luând puțină masă pe lingură dacă este destul de sărată, dacă este nevoie se adaugă sare.

Se prăjește clătita din cartof într-o tigaie încinsă cu ulei pe ambele părți până se rumenește, după prăjire se pune pe un prosop de hârtie, apoi se pune pe farfurie.

Pot fi consumate ca atare sau ca garnitură la gulaș sau alte sosuri. Asezonate cu smântână, ceapă verde și puțin mărar, sunt absolut delicioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel