Și românii pregătesc un fel de clătite de cartofi, numite tocinei. Iată rețeta AICI.
Ingrediente:
aproximativ 1 kg de cartofi;
o jumătate de ceapă;
2 ouă L;
3-4 linguri de făină de grâu sau făină integrală;
sare și piper după gust;
ulei pentru prăjit.
S-ar putea să îți placă și: Şcrob sau ouă jumări cu smântână. Mic dejun rapid şi săţios
Se curăță și se spală cartofii, se dau pe răzătoare sau se folosește un blender.
Se curăță ceapa și se dă pe răzătoare sau se toacă mărunt cu un cuțit.
Se adaugă ouăle, sarea și piperul și făina.
Se amestecă toate acestea până ce aluatul de clătite de cartofi în stil maghiar devine omogen. Se verifică luând puțină masă pe lingură dacă este destul de sărată, dacă este nevoie se adaugă sare.
Se prăjește clătita din cartof într-o tigaie încinsă cu ulei pe ambele părți până se rumenește, după prăjire se pune pe un prosop de hârtie, apoi se pune pe farfurie.
Pot fi consumate ca atare sau ca garnitură la gulaș sau alte sosuri. Asezonate cu smântână, ceapă verde și puțin mărar, sunt absolut delicioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News