Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Clătite cu somon afumat și cremă de brânză. O combinație mai bună de atât nu ai gustat! Perfecte pentru aperitiv
WhatsApp
Clătitele cu somon afumat reprezintă o masă simplă, rapidă și gustoasă! Le puteți mânca și la micul dejun, la prânz sau chiar ca aperitiv. Este indicat să fie servite reci - le puteți pune în cutia de prânz și le puteți lua la serviciu. Aceste clătite sărate sunt pline de savoare!
Clătite cu somon afumat și cremă de brânză. O combinație mai bună de atât nu ai gustat! Perfecte pentru aperitiv

Ce poate fi mai ușor și rapid de gătit decât niște clătite, atunci când ai musafiri? Clătitele cu somon și brânză pot fi tăiate în feliuțe mici și așezate frumos pe o farfurie, cu care veți impresiona atât prin aspect, cât și mai ales prin gust. Vor dispărea instant din farfurie!

 

Clătite cu somon afumat și cremă de brânză - Ingrediente

 

Pentru clătite: 1 cană de lapte, 2 ouă, 1 cană de apă minerală, făină, sare, piper, boia, ulei de măsline. Această rețetă este asemănătoare cu clătitele franțuzești. Aluatul este puțin mai gros aici, deoarece trebuie să susțină compoziția. De asemenea, poți adăuga praf de copt în aluat pentru a face clătitele un pic mai pufoase.

Somon afumat - se folosește somon afumat la rece

Crema de brânză cu ierburi - Folosiți crema de brânză cu ierburi cumpărată din magazin sau faceți-vă propria cremă de brânză condimentând brânza simplă cu ierburile dumneavoastră preferate. În loc de cremă de brânză, puteți folosi ricotta sau mascarpone (nu este nevoie să o diluați cu lapte).

Frunze de salată - folosiți frunzele de salată preferate, iar în loc de salată, ar fi minunat spanacul.

Sos de muștar cu miere - are doar 3 ingrediente, dar este plin de savoare!

Paste cu Feta și roșii la cuptor, un deliciu culinar. De ZECE ori mai bune decât pastele carbonara. Pur și simplu nu le poți rezista!

 

Clătite cu somon afumat și cremă de brânză - Metodă de preparare

 

Pregătiți aluatul pentru clătite: Într-un castron mare, bateți făina, condimentele și praful de copt împreună, apoi adăugați ouăle, laptele, uleiul de măsline și bateți până când se omogenizează. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 15 minute.

Gătiți clătitele: pentru această rețetă, este mai bine să faceți clătite ușor mai groase (nu clătite subțiri ca hârtia, ca cele franțuzești). Se încălzește o cantitate mică de ulei într-o tigaie pentru clătite/ tigaie neaderentă (doar pentru prima clătită) la foc mare. Turnați o parte din aluat în tigaie, cât să acopere fundul, înclinați tigaia pentru a răspândi aluatul uniform în jurul ei, gătiți până când marginile clătitei sunt crocante și rumenite.

Pui cu smântână și ciuperci, o rețetă cremoasă, gustoasă și elegantă. Ți se topește în gură fiecare îmbucătură

 

Clătite cu somon afumat și cremă de brânză - Rețeta pas cu pas

 

Pregătiți crema de brânză cu ierburi: combinați toate ingredientele într-un bol, adăugați suficient lapte pentru a o face tartinabilă (puteți, de asemenea, condimenta brânza cu ierburi după gust). În loc de lapte, puteți folosi smântână grasă, smântână, creme fraiche sau lapte bătut.

Întindeți crema de brânză cu ierburi peste crepes. Deasupra adăugați somonul afumat, frunzele de salată și, opțional mărar. 

Se rulează crepurile și se servesc cu sosul de muștar și miere. Vezi poze AICI.

 

Cum se prepară sosul de muștar cu miere

 

Aveți nevoie doar de 3 ingrediente pentru a face acest sos: muștar, miere și suc de lămâie. Trebuie doar să le bateți împreună și să le asezonați cu sare și piper.

Muștarul cu miere este cel mai potrivit pentru acest sos. Este mai degrabă pe partea dulce, cu o notă de savoare. Dacă doriți un sos mai savuros puteți folosi muștar Dijon în loc de muștar de miere sau puteți reduce cantitatea de miere sau doar să schimbați jumătate din cantitatea de muștar de miere cu muștar Dijon.

Puteți păstra acest sos în frigider timp de 2-3 zile. Asigurați-vă că îl bateți bine înainte de a-l folosi.

Prăjitură turcească, cu lămâie și iaurt. Un pandișpan mai fin și mai delicios nu ai mâncat. Nu-i reziști!

Cum se servește acest fel de mâncare

 

Aceasta este o rețetă de clătite în stil european (uneori numite și clătite britanice sau germane), dar ați putea face și clătite mai mici, în stil american (sărate) și să le serviți cu cremă de brânză cu ierburi și somon afumat deasupra (ar putea fi un aperitiv excelent).

De asemenea, sunt mai bune reci, așa că le poți pune înntr-o caserolă și le poți lua cu tine la serviciu.

Ați putea servi ca o gustare de petrecere - rulouri de crepes cu somon afumat: înfășurați bine crepesul, apoi tăiați-l în felii și înfigeți o scobitoare.

În loc de cremă de brânză, ați putea adăuga brie/gruyere (sau altă brânză de topit) și sparanghel fiert, să rulați clătitele sau să le împăturiți în triunghiuri, apoi să le prăjiți la tigaie până când clătitele sunt aurii și brânza este topită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel