Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură turcească, cu lămâie și iaurt. Un pandișpan mai fin și mai delicios nu ai mâncat. Nu-i reziști!
WhatsApp
Această prăjitură turcească, cu lămâie și iaurt este ușoară și puțin dulce, ideală atunci când îți dorești un desert rapid, cu puțin efort în bucătărie.
Prăjitură turcească cu lămâie și iaurt. Un pandișpan mai fin și mai delicios nu ai mâncat. Nu-i reziști! FOTO: captură video YouTube @2 Bocados

Prăjitură turcească cu lămâie și iaurt - Ingrediente

 

(pentru o matriță de 20 centimetri)

- 4 ouă mari la temperatura camerei

- 100 grame de zahăr

G Ad:

- 45 grame de făină de grâu

- 3/4 linguriță drojdie chimică

- 400 grame de iaurt natural fără zahăr

- sucul unei lămâi

- o linguriță cremă tartar.

Nu-i poți uita gustul. Din brânză de vaci, griș și-o tigaie faci cel mai demențial desert. Uită de clasicii papanași

Pentru decor:

- sucul și coaja a două lămâi

- 100 mililitri apă

- 100 grame zahăr.

 

Prăjitură turcească, cu lămâie și iaurt - Mod de preparare

 

Treceți făina cu drojdia chimică prin sită și puneți deoparte.

Separăm gălbenușurile de albușuri. Se pun gălbenușurile într-un bol și albușurile în altul pentru a le bate mai târziu până se întăresc. 

Batem puțin gălbenușurile cu zahărul. Adăugați iaurtul și amestecați bine cu un tel sau un blender de mână. Adăugați sucul de lămâie și amestecați. Se adaugă făina cernută și se amestecă bine.

Altfel de colțunași. Găluște leneșe, rețeta mai rapidă și mai delicioasă! Nu știam că se prepara atât de simplu acest desert

Albușurile le batem cu crema de tartar până sunt tari cu mixerul manual sau cu robotul. Între timp, pregătim o formă detașabilă de 20 cm tapetând-o cu hârtie de copt.

Când albușurile sunt bine asamblate adăugăm peste ele amestecul de iaurt și gălbenușuri. Se amestecă cu o spatulă și mișcări învăluitoare și netede până la omogenizare.

Se toarnă amestecul în formă și se netezește puțin suprafața cu spatula.

Gătiți prăjitura timp de 35 de minute la cuptor la 160ºC, cu căldură în sus și în jos, la un nivel scăzut, astfel încât să nu se rumenească deasupra. Cand este închegat (vom verifica cu scobitoarea) se oprește cuptorul și se lasă să se răcească înăuntru, cu ușa întredeschisă.

Black Cake, de zece ori mai bună decât clasica negresă. Arată ca de magazin, dar se prepara foarte ușor. Imposibil să nu-ți placă

Scoatem prăjitura când este complet rece și o desfacem pe o tavă de tort sau o farfurie.

La final, pregătim siropul de lămâie. Puneți zahărul cu apa și coaja și sucul lămâilor într-o cratiță și gătiți-l până scade la jumătate și începe să pară gros. Puteți turna deasupra prăjiturii sau puteți pune într-un castronel, iar fiecare să își ia cât sirop vrea. 

Știm, de multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune și acesta este unul dintre ele. Această prăjitură cu iaurt turcesc are de toate: este ușor de făcut și iese grozav, moale și ușor dulce.

Poftă bună!

Desertul care se face singur. Oreo prăjiți, incredibili de buni. Rezultatul va fi spectaculos

 

-----------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând unul din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
01 iul, 22:50
DCMedical.ro
01 iul, 18:09
DCBusiness.ro
01 iul, 21:50
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCBusiness.ro
01 iul, 21:50
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCNews.ro
01 iul, 22:50
DCMedical.ro
01 iul, 18:09
Spectacola.ro
01 iul, 12:07
Spectacola.ro
01 iul, 12:07
RadioDCNews.ro
01 iul, 16:12
RadioDCNews.ro
01 iul, 16:12
Astrosens.ro
30 iun, 14:01
Astrosens.ro
30 iun, 14:01