Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
BioHub, depozit pentru viruși și agenți patogeni
WhatsApp

Proiectul BioHub, care va fi situat în Elveția, va stoca, analiza și partaja rapid viruși și agenți patogeni între laboratoarele din întreaga lume. Proiectul s-a dezvoltat din nevoia de a ne pregăti mai bine pentru următoarea pandemie.

Organizația Mondială a Sănătății și guvernul elvețian au semnat un acord pentru lansarea primei infrastructuri OMS BioHub. Elveția va pune la dispoziția OMS Spiez Biocontention Laboratory pentru a servi ca depozit global pentru viruși și alți agenți patogeni cu potențial epidemic sau pandemic. Acolo vor fi stocate, analizate și partajate, în siguranță, cu alte țări viruși și agenți patogeni.

Ideea sistemului BioHub a venit de la dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. El a cerut o nouă a cooperării internaționale, subliniind nevoia de a fi mai bine pregătiți în fața următoarei pandemii, anunță swissinfo.ch.

Lucrările trebuie să înceapă în iulie. Ideea fazei pilot este de a îmbunătăți procesele și de a câștiga experiență, întrucât diverse tulpini din Africa sugerează un număr tot mai mare de noi variante cu mutații care ar putea fi îngrijorătoare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel